Senaste nytt från Apples utvecklarkonferens

0

I morse i San Jose, CA, berättade Apples VD Tim Cook om de senaste tankarna och nyheterna på Apples världsomspännande utvecklarekonferens.

Tusentals kodare och skapare världen över träffas i en vecka med tekniska sessioner, laboratorier, konsultationer och gästföreläsningar . Cooks inledningsanförande beskrev några helt nya funktioner som kommer att finnas i Apple Watch och iPhone, liksom en helt ny Mac .

IWatch

Förutom en massa nya vackra urtavlor finns det några fantastiska nya appar som kommer att finnas med i iwatch OS 6, den senaste Apple Watch-programvaran. Det finns en ljudboksapp för Apple Books, en räknarapp (som låter dig beräkna hur mycket du skall ge i dricks eller hur du delar upp notan), och kanske det mest spännande, en ny röstmemoapp för IWatch, som låter dig spela in noteringar när som helst. Det finns också några nya hälso- och fitnessfunktioner – inklusive en ljuddetekteringsapp för hörselhälsa och en periodtracker som hjälper dig att spåra din cykel och fertilitet, tillgänglig både på klockan och på iPhone i Health appen.
Dessutom kan du kolla din träningsaktivitet mer fullständigt än någonsin – med nio mätvärden, inklusive konditionsträning, trappklättring, rörelser och mer. Nu kan du köpa och ladda ner appar med nya App Store på din Apple Watch direkt på din handled.

Iphone

Appen iPhoneDark Mode kommer nu till iPhone. IOS 13, det nya operativsystemet för iphone kommer att innehålla en mörk färgskärm skärm, som den som redan finns på Mac. Även när du skriver i mörkt läge kan du svepa för att skriva i stället för att använda tangentbordet. Påminnelser får en välbehövlig ansiktslyftning med en ny Quick Time Bar . Du kan också tagga en av dina kontakter i dina påminnelser – så nästa gång du meddelar dem kommer du att bli varnad om påminnelsen.Och när det gäller appar lägger Apple stor vikt vid säkerhet och integritet. Du har nu möjlighet att dela din location med en app bara en gång och sedan begära att den frågar dig igen nästa gång du använder den. Om du är trött på att ge varje ny app, din e-postadress, så finns det i iOS 13 en funktion som integrerar och låter dig skapa en unik slumpmässig e-postadress för varje app.
Min personliga favorit: Memoji får en stor makeover – nu kan du lägga till massor av mer smink och tillbehör så att de ser ännu mer ut som dig.

AirPods & Siri

Nu kan Siri läsa dina meddelanden till dig så snart du får ett msg – direkt i dina AirPods. Det finns också en ny ljuddelning, vilket betyder att för oss som någonsin velat dela en sång vi lyssnar på med en vän, nu kan vi äntligen göra det . Siris röst får också en uppdatering – och det är ett mer naturligt ljud än någonsin.

Den splitternya Mac Pro

Cook introducerade också den mest kraftfulla Mac som någonsin skapats, en Mac Pro, utformad med professionella skapare och utvecklare i åtanke och för att stödja projekt som kräver stor bandbredd som produktionsåtergivning, virtuella instrument och appsimulering med imponerande Final Cut och Logiska integrationer. Vad beträffar specifikationerna är det en 32-tums LCD-skärm med över 20 miljoner pixlar och en 6K Retina display. Och du kan ansluta upp till sex skärmar för att få upp till 120 miljoner pixlar. Priserna börjar vid $ 5,999, och Mac Pro kommer att vara tillgängligt från och med hösten. Eller om du väljer Pro Display XDR kan du få det för överkomliga $ 4,999.

Säg adjö till iTunes

Som en del av Mac OS Catalina får iTunes kicken till förmån för tre separata appar: Apple Music, Apple Podcasts och Apple TV. I Catalina, finns det även en ny funktion som heter Sidecar, så att du kan använda din iPad som en andra bildskärm för din Mac. Hitta min iPhone får också en uppdatering – med den nya Sök Min Mac -funktionen kan du hitta vilken enhet som helst, även om den är offline och sover. Och för att bekämpa enheter som stulits finns det ett nytt och mycket robust aktiveringslås som hindrar tjuvar från att komma in på din Mac.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.