Världspermiär för Marina Mascarells Second Landscape 21 Mars på Skånes Dansteater

0
01a_landscape_Second-Landscape_photo_LuisAlbertoRodriguez.jpg

 

I nya Second Landscape utforskar och ifrågasätter hon vår relation till bilder tillsammans med de nio dansarna.

Gränserna mellan kropp och bild upplöses och dansarna blir ett med den väv av bilder som omsluter oss. Som hybrider rör de sig i en ny värld vi skapat åt oss själva.

Fotografiet av någon vi älskar är inte levande. Ändå tvekar vi att förstöra det. När bilderna viskar till oss lyssnar vi och lyder, lika övertygade nu som då om att de är besjälade, menar koreografen Marina Mascarell.

Utan att döma tittar hon på hur vi idag dramatiserar våra liv. Hur vi visar upp det intima och smärtsamma i den ständigt pågående föreställningen som är våra liv.

Second Landscape bjuder in publiken till att fundera över sin egen relation till bilder. Kameror och live-projektioner utmanar koncept som delaktighet, verklighet och samtycke.

Speldagar Malmö

21, 26-29 mars och 1-5, 7-8, 14-15 april på Skånes Dansteater

Längd: ca 70 min, ingen paus

Rekommenderas från 13 år

Turnéföreställningar

Mercat de les Flors, Barcelona 23-26/4

Helsingborgs stadsteater, Helsingborg 3/5

Om Marina Mascarell

Med absolut gehör för detaljer och starkt socialt engagemang skapar den spanska koreografen Marina Mascarell sina sinnrika dansverk. Hennes it is like a large animal deep in sleep på Skånes Dansteater (2016) hyllades av publik och kritiker. Second Landscape ingår i en trilogi som Marina Mascarell ägnar åt performativitet. Övriga verk är A hefty flood (2018) för Nederlands Dans Theater och Valley (2019) för GöteborgsOperans Danskompani.

Marina Mascarell är en internationellt prisbelönt koreograf. Hon har även skapat verk för bland andra Lyon Opera Ballet, Frankrike; Dance Forum Taipei i Taiwan; Scapino Ballet i Rotterdam, Nederländerna och Ballet Junior i Genève, Schweiz. Hon är knuten till Mercat de les Flors i Barcelona och huskoreograf vid Korzo Theater i Haag. Hennes oberoende verk för Korzo Theatre Productions turnerar i Asien, Europa och Sydamerika.

KONSTNÄRLIGT TEAM & MEDVERKANDE

Regi: Marina Mascarell

Koreografi: Marina Mascarell och Skånes Dansteaters dansare

Koreografiassistent: Nina Botkay

Dramaturg: Riikka Laakso

Video: Francesc Isern

Scenografi: Ludmila Rodrigues

Music: Yamila Ríos

Ljusdesign: Mårten K. Axelsson

Dansare: Maria Pilar Abaurrea Zardoya, Matthew Branham, Kit Brown, Samuel Denton, Laura Lohi, Yiorgos Pelagias, Marion Rastouil, Kristian Refslund, Emma Välimäki

Second Landscape är ett samarbete mellan Skånes Dansteater, Mecrat de Les Flors (Barcelona, Spanien) och Korzo Productions (Den Haag, Nederländerna).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.