Skånska Drycker – en smaklig mässa i Malmö

0
Skånska Drycker
Mischa Billing, Anette Ivarsson på Arilds vingård, Murat Sofrakis på Klagshamns vingård, Jan Rothman på Skånska Spritfabriken, Fredrik Beskow på Beskows Vy och Elisabeth Knöppel på Rörumsro Musteri kommer att vara på plats under Skånska Drycker.

TV-kända smakprofilen Mischa Billing är en av dryckesexperterna som är på plats 24
november under mässan Skånska Drycker

då 40-talet lokala producenter bjuder på
regionens vin, öl, cider, destillat, must och kombucha.
Under mässan som hålls på Folk, Mat & Möten i Malmö får dryckesintresserade en unik chans att testa sina smaklökar och fördjupa sig i regionens bubblande utbud av dryck.
Tv-profilen Mischa Billing är känd för att ha landets vassaste smaklökar. Hon är sedan några år juryledamot i programmet Sveriges Mästerkock där hon blivit uppmärksammad för sin pricksäkra förmåga att förmedla smaker.
Under mässan Skånska Drycker kommer Mischa att dela med sig av sin omfattande kunskap.
– Jag brinner för att vi som konsumerar mat och dryck ska kunna utveckla vårt ordförråd och kunna utrycka oss med fler ord än ”gott” eller ”äckligt”. Man kan träna sina smaklökar som precis som sina muskler, menar hon.
– Jag vill ta med besökarna på en personlig resa bland smaker och dofter, säger Mischa som nyligen skrivit boken Rosens doft tillsammans med Fredriksdals trädgårdar.

Vinodlaren Victor Dahl på Kullabergs Vingård tycker mässan Skånska Drycker är en inspirerande satsning.
– Det är häftigt att vi samlas från så många olika dryckesslag från vår region. Här kan besökarna prova och diskutera drycker direkt med producenterna.
– Dryckesvärlden formligen exploderar nu och Skåne ligger i frontlinjen. Vem kunde tro för 10 år sedan att det här skulle finnas 20-talet vinodlare, mer än 30 hantverksbryggare och prisvinnande whisky och gin? Och cidern är verkligen på gång, säger Carina Olofsson Gavelin, en av initiativtagarna bakom mässan tillsammans med Titti Qvarnström som är verksamhetsledare på Folk Mat & Möten.
– Det är dags att vi blir lika stolta över våra lokala producenter som fransmän, italienare och engelsmän, menar Titti. Utbudet är fantastiskt här i Skåne.

Också marknaden för alkoholfria drycker ökar stort just nu.

– Det finns ett ökande intresse bland konsumenterna att dricka alkoholfritt eller drycker med låg alkoholhalt. Här på mässan kommer vi att ha åtminstone tio genuint skånska producenter som gör kombucha, muster, nektar och kvalitetsläsk. En spännande utveckling! säger Anna Lind Lewin från Smaka på Skåne.
Mischa Billings föreläsning kommer att hållas mellan 15–15.45 under eftermiddagen i Stora Salen på Folk Mat och Möten. Föreläsningen är öppen för alla som betalat inträde men antalet platser är begränsat, så först till kvarn gäller.
Bakom mässan Skånska Drycker står kocken Titti Qvarnström på Folk Mat & Möten, sommelier Carina Olofsson Gavelin på Gavelinwine, bryggare Jakob Thomsgård från Bryggarutbildningen i Kristianstad och marknadsförare Anna Lind Lewin, Smaka på Skåne/Livsmedelsakademin.
Hittills  har 43 dryckesproducenter anmält sig till mässan.

Här kan ni läsa mer om denna spännande mässa som lovar många unika smakupplevelser!

För att få del av alla spännande artiklar kring den här typen av event, så finner ni det under fliken “Malmömys” på hemsidan.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.