Slutsålt i Malmö Living – 86 nya bostäder i Malmös tredje högsta bostadshus

0
Foto Veidekke

Malmös tredje högsta bostadshus, Malmö Living, är slutsålt och under hösten flyttar de första hushållen in i de nya bostäderna.

Bostadshuset byggs i direkt anslutning till Malmö Centralstation och är 20 våningar högt. Huset består av totalt 86 bostäder och en av dessa lägenheter såldes för 81 460 kr per kvadratmeter, vilket var prisrekord i Malmö vid tillfället.

– Bostadsmarknaden i Malmö går starkt och vi har haft ett stort intresse för projektet sedan start. Malmö Living är ett unikt bostadshus på flera sätt och det är tydligt att många efterfrågar moderna nyproducerade lägenheter, med alla de fördelar som det innebär, säger Karin Schening, försäljningschef region Syd på Veidekke Bostad

Alla lägenheter i Malmö Living har höga arkitektoniska kvaliteter och individuella balkonger för att ta tillvara på varje bostads alldeles unika läge. I gatuplanet har byggnaden en markerad utformning med två lokaler, plats för cykeluppställning samt en cykelpool med lådcyklar. På våning sju finns en gemensam takterrass på det anslutande kontorshuset.

– Inför säljstarten hade vi över 3 000 intresseanmälningar och efter bara en månad var 85 procent av alla lägenheter i projektet sålda. Det är verkligen en försäljningssuccé och det känns givetvis fantastiskt att vi snart är i mål. Projektet fortskrider enligt den ursprungliga tidplanen och förhoppningsvis kan de första köparna flytta in i sina nya bostäder från slutet av oktober, säger Mats Lorentz, försäljningsansvarig för Malmö Living

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.