Smörrebrødens fans kan se fram emot Tivolis sommarsäsong, som börjar den 4 april.

Tivoli firar nämligen denna danska lunchklassiker, med speciella smörgåsar på utvalda restauranger ,i Tivoli från 5 april till söndag 14 april.
Det kommer att vara uppdukat till en stor smörrebrödsfest på på H. C. Andersens slott, när festivalen avrundas den 13 och 14 april.
Gröften, Gemyse, Fru Nimb med flera kommer att presentera smörrebrödskreationer speciellt skapade för sommaren på Tivoli 2019. Det var på Tivoli som Danmarks första smörrebrödsmeny såg dagens ljus 1883, och idag beställer gästerna fortfarande gamla lunchklassiker som Stjerneskud, Dyrlægens nattamat och en Gamle Ole med fett och sky. Andra längtar efter en Kycklingsallad med bacon,  Potatissalladen med majonnäs och rostad lök eller favoriten för svenskarna : Ägg och räkor.

Torvehallernes smörrebröd

Smörgåsarna är fortfarande älskade  av de flesta danskar och även något som Mat -turisterna måste testa när de har smakat sig genom Michelin restaurangerna i Danmark.
-“Smørrebrød är inte vad det har varit. Det är mycket bättre, säger författaren och journalisten  Ole Troelsø i publikationen “Danmarks bästa smörrebrød” från 2018, där han visar på den snabba utvecklingen som smörrebrød har varit med om.
Gröften , Fru Nimb, Færgekroen,  Promenaden, Brdr. Pris och Hallernes smörrebrød har lunchmenyer med två stycken  smørrebrød och 1 vatten / öl till ett pris av 185 kr för Tivoli-kortinnehavare och 270 kr alla andra gäster  inklusive entréavgift. Påfågeln och Gemyse erbjuder en lunchplatta + 1 öl eller läsk för 185 kr, och Promenaden erbjuder buffé. Smörrebrødsfestivalen i Tivoli hålls i samarbete med Tivolis matleverantör, Hørkram.
Få mer information om festival och biljettköp här >>

smörrebrödsfestival på slottet

Den 13 och 14 april är det smörrebrødsevent på HC Andersens slott där Tivoli  från lördag till söndag kväll, dukar upp till fest med klassiska smörrebrød. Man sitter längs med långbord med röda dukar. För 425 kronor får du smörgåsar och öl (ad libitum= så mycket du vill dricka).
Det ingår även underhållning så skrattmusklorna får sitt. På söndagen är det upplagt för ett rejält hygge med fru Nimbs söndagslunch 12.00-15.00. Kalla och varma rätter serveras på vita dukar med öl, vatten och vin ad libitum. Levande jazzmusik ingår även .Det är upplagt för en mysig söndagslunch med vänner och familj, kanske följt av ett besök i Tivioliparken för att njuta av våren. Samma priser gäller under söndagen som under lördag. Biljetter till evenemanget på slottet kan köpas från den 20/3 via länken 

Tradition för smörrebröd på Tivoli

En bit smörrebröd  med en kall öl och kanske en lille en, tillsammans med goda  vänner är för många en perfekt lunch, en solig dag på Tivoli. Detta har gjorts sedan 20-talet, då Høegs Terrasse på Tivoli var en av stadens mest populära smörrebrödskrogar. Louise Nimb, som drev en restaurang i Tivoli, blev känd för sina smörrebröd med hög kvalité. En tradition som fortgår än idag. Du går inte förgäves till Tivoli när du känner dig sugen på denna danska högkvalitativa specialitet. Fru Nimb och många andra av Tivolis restauranger håller fortfarande Smörrebrødsfanan högt.  Nytillkomna  Tivoli Food Hall har också smørrebrød på menyn, i Hallarnes Smørrebrød.

Hallarnes Smörrebröd

Tivoli Restaurangerna  bidrar med genuina Smörrebrød  2019

I samband med Tivolis nya Smörrebrødfestival skapas nya smörrebröd speciellt för sommarsäsongen i Tivoli år 2019. De nyskapade smörrebrøden kommer att präglas av varumärket tradition och förnyelse precis som Tivolis motto: “Alltid som aldrig tidigare”. Om de nya kreationerna faller  gästerna i smaken så kommer de att  bli permanenta på menyn.

Hallernes Smörrebröd

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.