Snödrottningen får nypremiär på Malmö Opera 15 december

0

Föräldralösa Gerda ger sig ut på äventyr för att rädda sin barndomsvän Kaj. Han har blivit förtrollad och kidnappad av den vackra men iskalla Snö­drottningen och förd till hennes isslott i norr.

Snö­drottningen har utsett Kaj till sin arvinge och kronprins och undervisar honom i konsten att bli förnuftig och känslokall. Sakta men säkert fryser Kajs hjärta till is. Ska Gerda hinna rädda honom innan allt hopp är ute?

På sin långa färd möter Gerda Blomstergumman i sin magiska trädgård, vilda rövare i skogen och en riktig prinsessa. Hon utsätts för både prövningar och frestelser. Men mest hjälp får hon av alla vilda djur hon möter; en tokig kråka, skogens fåglar och så den snälla renen Bä.

H.C. Andersen (1805-1875) är en av världens mest kända författare. Han var oerhört produktiv i många genrer, men mest känd är han nog för sina sagor, som Kejsarens nya kläder, Den lilla flickan med svavelstickorna, Den fula ankungen, Den lilla sjöjungfrun och flera, flera andra. De läses fortfarande av barn världen över och många av dem har också inspirerat författare, filmare och kompositörer.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.