Vi möter Soleima som sjunger Tivolis Ledmotiv 2018

0
Soleima
Det nya stjärnskottet Soleima sjunger sången Flying and Falling under Tivolis 175 års jubileum.

Soleima har skrivit och sjunger sången “Flying and Falling som kommer att spelas under Tivolis jubileumsparad som får premiär den 19 maj .

Vad var det som gjorde att du började med musik ?

Jag har alltid haft musik i mitt liv och började som 12 åring i ett sjumans hiphop band,( hiphopkollektivet  hette Flødeklinikken, där hennes ljusa röst blåste liv i refrängerna.) Vi fick skivkontrakt  och hade konserter.

Soleima valde 2015 att göra en solokarriär  och släppte då sin första singel “My Boi”
Jag gav ut en EP 2017, som heter no 14 och innehåller spåren”Breathe” och “Cracks”.  Den blev en hit i dansk radio. Succén med no 14 gjorde att jag vann priset som årets talang i danska P3 Guld. Jag började sedan med ett nytt musikprojekt i februari 2018 då jag ville bli låtskrivare. Men när jag och producenterna hade gjort klart de nya låtarna så märkte vi att de passade så bra till mig, så vi frågade runt om det var någon som ville ge ut dem och det var det ! Sedan dess har det gått rätt fort. Jag är på väg att bli signad på det Amerikanska skivbolaget Atlantic som kommer att ge ut mitt nästa album. Så det är där jag står idag.

Vad har du för förhållande till Tivoli ?

För mig har det varit ett ställe som man kommer till ett par gånger om året med sin familj för att ha det mysigt och roligt tillsammans. Tivoli är därför sammankopplat med mycket nostalgi och många minnen. Det var därför en stor händelse för mig när jag blev tillfrågad. Jag blev också mycket glad över att få göra en sång till Jubileét  då Tivoli omfamnar så många av dessa minnen. Det var så klart även svårt känslomässigt då Tivoli står för så många av mina bästa barndomsminnen.

TIVOLI STÅR FÖR MÅNGA AV MINA BARNDOMSMINNEN

Hur gick du till väga rent kreativt för att skapa din sång ?

Jag diskuterade det mycket med min producent Vasco, om vad Tivoli har betytt för oss. Jag har alltid varit rädd för karuseller, haft höjdskräck och varit rädd för att ramla ner. Vasco tycker däremot att karuseller är superkul då han alltid har haft en längtan efter att flyga. På så sätt har vi arbetat fram ideén till sången ” I will be flying ,i will be falling”. Jag är fascinerad av känslan där man inte vet om man är glad eller rädd. Det är denna ambivalens som Tivoli erbjuder. Jag anser att det är en unik känsla som du inte kan uppleva på några andra ställen. Tivoli är en oas, där man kan få vara mellan dessa två mycket intensiva känslor. Så det är detta jag vill förmedla med min sång.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.