Somriga grillröror med vegetabilisk bas

0

Sommar, sol och grill! Det mesta gillar att få ränder men låt även tillbehören fullända tallriken. För alla som vill äta på medelhavsvis och dra ner på det animaliska fettet är grillröror med vegetabilisk bas ett bra val. Här serveras fem läckra röror från Zeta gjorda på BreOliv, ett helt vegetabiliskt fett som i huvudsak baseras på olivolja.

Mycket av den nordiska maten är mejeribaserad, men så är det inte runt Medelhavet. Där är grunden i såser och röror oftare tomater än exempelvis crème fraiche eller grädde. Fettet som dominerar är också olivolja, inte smör eller margarin. Den traditionen vill de på  Di Luca & Di Luca givetvis bygga vidare på, då vegetabiliskt fett från växtriket är någonting som ligger dem varmt om hjärtat, och också är bra för hjärtat. Att ersätta mättat fett med omättat fett i maten bidrar nämligen till att bibehålla normala kolesterolnivåer i blodet

Inför sommarens grillsäsong presenterar de därför ett gäng somriga grillröror utan mejeriprodukter. Alla baseras i stället på Zeta BreOliv, ett fett som enbart innehåller, olivolja, sheafett, vatten och lite salt. Inget mer. BreOliv passar utmärkt på smörgås, men fungerar också som aromsmör, enkelt smaksatt med tryffelolja eller lite citronzest, eller som grund i en krämig grillröra. Särskilt gott blir det när BreOliv först vispas så att den blir luftig och får en vitare färg, innan den smaksätts med medelhavets breda smakpalett. Både BreOliv Original och BreOliv Mild går bra att använda.

Zetas bästa grillröror 2019 är:

BreOliv med smak av kapris, dill & citron – gott till fisk eller kalv

BreOliv med smak av paprika, sardeller & basilika – gott till kyckling, kalv eller grönsaker

BreOliv med smak av parmesan, rostad vitlök och gräslök – gott till ljust kött eller fågel

BreOliv med smak av soltorkade tomater & salvia – gott till allt grillat: halloumi, grönsaker, fisk, kött eller fågel

BreOliv med smak av tapenade – gott till allt grillat och även ugnsrostade grönsaker

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.