Tarzan Spektakulär Musikal för hela familjen

0

Disneys tecknade film om Tarzan blev en stor succé och Phil Collins förvandlade den till en lika framgångsrik musikal.

  Det är en pampig föreställning som Fredricia Teatern bjuder på. De utnyttjar scenrummet till max med mängder med apor i grottor och hängande i lianer. Hela FALCONERSCENTER  är omgjord till en djungel med stämningsfull belysning och en tät växtlighet av buskar och träd.

Som vanligt är ljusscenografin på topp och mycket fantasifull och kreativ. I början när Tarzans föräldrar simmar upp till ytan, är scengolvet havets botten och aktörerna hänger i rep som för dem upp i luften till ytan. Man har vänt på scenrummet  vilket är imponerande.

Phil Collins fick  välförtjänt en Oscar för bästa sång med ”You stay in my heart”.  Han är dock ingen kompositör i nivå med Andrew Lloyd Webber. Men Webber är å andra sidan inte heller en popartist. Låtarna är i mångt och mycket mer poplåtar än musikalnummer, men publikum applåderar vilt och nynnar med.

De artister som imponerar mest är Arthur Ditlev Wadstrøm som en ung Tarzan och Albert Mahesh Witthoff Groth  som hans Apbästis Terk när de är barn. Med inlevelse och stark spelglädje lyfter de musikalen flera steg. I Need to Know som sjungs av Esben Kjärsgård-Hjeresen är också ett av musikalens allra bästa nummer.

Kim Ace Nielsen i sin första stora huvudroll som Tarzan  är  som klippt och skuren för sin roll. Han är lika vältränad som en kampsportare och hans röst lika stark.
Björg Gamst är En charmig korsning  mellan Mary Poppins och Beauty and the Beast’s Belle.
Maria Skuladottir porträtterar Tarzans Apstyvmor Kala på ett varmt och innerligt vis.

Diluckshan Jeyaratnam gör ett stabilt  intryck med humor och värme som Tarzans bästa vän Terk. Teit Samsø, gör alfahannen Kerchak med pondus och inlevelse.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.