Starka kvinnor står bakom årets fyrverkerier på Tivoli

0

Förra året avbröts ett stort antal planerade fyrverkerikvällar på grund av den långa torkperioden i Danmark.

Men den 4 maj startar årets lördags fyrverkerier i Tivoli med musik från konserthuset.
I år, är nyheten att det kommer att finnas fem starka kvinnor som lägger sin personliga prägel på fyrverkerierna. Varje månad får en sitt egen fyrverkeri som är designat av en konstnär som väljer musiken och i samarbete med Parkens fyrverkeriexperter sätter samman  fyrverkerier och färger .
Sångerskan Barbara Moleko, som uppträder på Friday Rock den 3 maj, startar det första fyrverkeriet den 4 maj kl. 23:45.
Gemensamt för alla kvinnorna är att de är passionerade på att uttrycka sig. Det här är första gången de arbetar med musik och använder natthimlen som en duk.
Det öppnar nya erfarenheter för de många fyrverkerierna. Konstnärerna har alla fått fria händer för uppgiften, så fyrverkerierna skiljer sig så mycket som möjligt från varandra. Alla kvinnor kommer också att uppträda Tivoli under sommarsäsongen.

Fyrverkeriprogram 2019 från 23:45

04.05.19 Barbara Moleko01.

06.19 Sun Own

06.07.19 Katrine Gislinge

03.08.19 Caroline Henderson

07.09.19 Pernille Rosendahl

Sångerskan och divan Caroline Henderson säger:” På scenen i Glassalen levandegör vi några av de största showbizstjärnorna. På himlen över Tivoli får jag spela med en helt annan typ av stjärnor. Att sätta ihop ett fyrverkeri är ett helt annat sätt att vara kreativ, och jag ser verkligen fram emot att se resultatet. Det finns Power i divorna i glashuset och det finns även en speciell kraft i ett bra fyrverkeri.
“Pernille Rosendahl som ofta har dykt upp på gräsmattan framför Tivoliscenen säger om uppgiften: “Fyrverkerier är ett nytt medium som jag inte är van vid men det är alltid bra att utmana sig själv och prova något nytt. Jag har ofta stått på gräsmattan och tittat på himlen som nu blir min mycket stora duk. Jag förväntade mig inte det när jag var här, men jag är så förväntansfull över hur det kommer att se ut i verkligheten.

“Sångaren Barbara Moleko säger om utmaningen: “Det blir vackert, feminint och explosivt. Gästerna i Tivoli kan se fram emot en blandning av den musik som jag tycker är bra – och dessutom en fyrverkeri som passar perfekt med musiken! Det innehåller även en del av min egen musik, inklusive min senaste singel. Det är fantastiskt att Tivoli fokuserar på kvinnliga konstnärer
– Det har också varit min inspiration när det gäller att välja både musik och fyrverkerier. Nyligen var jag i Tivoli med min familj från Sydafrika, kronan på verket var – och är alltid – fyrverkerierna. Det är alltid en bra upplevelse där folk samlas och njuter av den stora showen.

“Katrine Gislinge har under de senaste tre decennierna etablerat sig som en av Skandinaviens mest framstående pianister. Och hon säger om den kommande uppgiften: “Det måste vara vackert och drömmande – som en överdådig målning! Min ambition är att ge gästerna i Tivoli en exklusiv och intim upplevelse där ljus, färger och musik smälter samman i himlen över dem. Ja, ett intimt fyrverkeri – det är min dröm. Det blir spännande att se hur musiken och fyrverkerierna kan belysa varandra.

“Barbara Moleko, som startar med den första serien av fyrverkerier, kommer att visas samma helg med Karl William på Friday Rock.

I juni tar den prisbelönta jazz sångerskan Sinne Eeg över uppgiften med fyrverkeriprogrammet. Här kan man förvänta sig milda melankoliska toner. Hon kan upplevas senare i år på hyllningskonserten för Nat King Cole på konsertsalen den 6 juli – tillsammans med danska underhållningsorkestern.

Pianisten Katrine Gislinge spelar på en speciell Mindfullness konsert i konsertsalen den 15 juli.

Sångaren Caroline Henderson dekorerar färgstarkt sommarnätterna i augusti. Under samma tid ingår hon i ensamblen när hon utför i Divaer i Glas, där bland annat. Marlene Dietrich och Ella Fitzgeralds låtar tolkas igen i Glassalen.

Penille Rosendahl har sin egen Sing-along konsert den 7 juni i konserthuset och, avslutar fyrverkerierna fyllda med färger och rocktoner.

Fler fyrverkerier

Tivolis 176 års födelsedag den 15 augusti firas också med fyrverkerier och sommarsäsongen avslutas med festliga fyrverkerier den 22 september.
Förra året drabbades årets fyrverkerier hårt på grund av ett förbud mot eldning på grund av landets heta sommar.
Tivolis presschef Torben Plank säger:”Det är ett scoop att vi har fått dessa starka kvinnliga personligheter att lägga sin hand på fyrverkerierna .
När Tivoli öppnade för 175 år sedan var tre solar, en raket och en fontän tillräckligt för att imponera. Idag behövs mer för att inspirera en kräsen publik.
Därför är det extra roligt att låta ett antal kvinnliga personligheter sätta sitt signum på årets lördags fyrverkerier. Gemensamt för dem alla är att de är passionerade att skapa. Det här är första gången de arbetar med musik och samtidigt  använder natthimlen som en duk.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.