Stopp för plastpåsar på Möllevångstorget

0

Med start lördagen 4 maj är det slut för plastpåsarna på torghandeln på Möllevångstorget.

Under en testperiod på två veckor kommer alla torghandlare att kunna hämta ut papperspåsar utan kostnad. Syftet är att minska nedskräpning på torget genom att minska plastpåseanvändningen. Malmö stad kommer att utvärdera testet och utreder även andra mer resurseffektiva alternativ.

Andreas Schönström, kommunalråd med ansvar för teknik och service (S), Simon Chrisander (L), kommunalråd med ansvar för miljö och stadsbyggnad och Kristoffer Gröhn, salutorgsansvarig på Möllevångstorget, Malmö stad, kommer att vara på plats på Möllevångstorget från kl 10.00 lördagen den 4 maj.

– Vi får idag många klagomål på tunna plastpåsar som skräpar ner på marken och i träden efter torghandeln. Vi vill nu testa papperspåsar för att få bukt med problemet, säger Kristoffer Gröhn, fastighets- och gatukontoret, Malmö stad.

Sista dagen för testet blir lördagen den 18 maj och testet kommer att utvärderas av Malmö stad

– Vi vill även passa på att uppmana de som handlar att ta med egna påsar, till exempel mindre nätpåsar till torghandeln. Att vi konsumenter återanvänder påsar är det absolut bästa för miljön, säger Kristoffer.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.