Stora röster, fioleurori och Dansk nostalgifest på Summer Classical på Tivoli 2020

0
Tivoli-SommerKlassisk 2020 Krystian Zimerman Fotograf: Kasskara och DGG

Tivoli bjuder tillsammans med Tivoli Copenhagen Philharmonics in till 54 konserter och en säsong full av klassisk musik i världsklass. I år är det särskilt fokus på stjärnviolinister, besök av stora röster och internationella orkestrar. Det är t.ex ett firande av Beethoven med den världsberömda pianisten Krystian Zimerman och det helt nya konceptet Dream Games, som kombinerar skuggdans och musik. Det finns något för alla på programmet, som också inkluderar operafestival och sjung med konserter med Stig Rossen och Annette Heick. Säsongen börjar med röda mattor och gåshudsframkallande scenföreställningar när den svenska sopranen Cornelia Beskow öppnar den klassiska musikbalen med Wagners Wesendonck-sånger i konserthuset den 29 maj.

Gratis entré till konserterna
Med Tivolikortet har du fri entré till konserterna . Det blir två Sing Along -konserter för barn, 14 drömspelkonserter och två konserter med Tivoli-Garden, när du har betalat inträde till Tivoli. Tivoli stöder också spridningen av klassisk musik med 12 Con amore-konserter, som är gratis för alla gäster som har ett Tivoli-kort.

 

Biträdande direktör för kultur i Tivoli, Frederik Wiedemann och musikchef för Tivoli Copenhagen Phil, Peter Lodahl kommenterar årets sommarklassiker 2020:
”Tivoli är för alla, och det är vår sommarklassik, som i år återigen erbjuder konserter av högsta kvalitet, oavsett om du är en erfaren konserter eller vill uppleva klassisk musik live för första gången. Säsongen inkluderar konserter med Tivoli Copenhagen Phil, internationella orkestrar, stora violinister och sångare, samt flera populära sing-along-konserter med bland andra Stig Rossen. Som något speciellt i år presenterar vi den världsberömda pianisten Kristian Zimerman som solist i alla Beethovens fem pianokonserter i anledning av kompositörens 250-årsdag. Vi ser också fram emot att fira Tivolis egen födelsedag i augusti med opera av världsklass och wienisk musik. “

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.