Sven Ingvars – första nya albumet på nästan 20 år!

0

Ingenting är som förut, allt är som vanligt” är titeln på Sven Ingvars nya album som släpps 11:e oktober.

Det är Värmlandsbandets första studioalbum sedan år 2000. I synnerhet är det första albumet med Oscar Magnusson vid mikrofonen. Sven Ingvars ikon till frontman från starten 1956, Sven-Erik Magnusson, gick bort 2017. Förra året kom gruppen starkt tillbaka med Oscar vid mikrofonen som då varit medlem i Sven Ingvars sedan 2006. Det nya albumet, inspelat med Christoffer Lundqvist som producent i skånska Vollsjö, är ett möte mellan då, nu och framtid. Sven Ingvars har grävt i arkivet och låtit gamla låtar ta ny form, men bandet har även mycket nytt material med Oscar som ledande låtskrivare.

Bland övriga kompositörer som varit med och bidragit med musik märks Peter LeMarc, Plura, Niclas Frisk & Björn Olsson. ”Visst kan minnen med tiden bli vackrare än själva stunden, vi romantiserar, lägger till och drar ifrån” säger bandet på skivomslaget. Sven Ingvars anno 2019 tar på många sätt samma sorts grepp som bandet gjort genom årtiondena. Det som Oscar själv beskriver så här när han hyllar det unika med Sven Ingvars:

– Förmågan att vrida och vända på låtskatten har alltid och ska alltid vara centralt för bandet. Genom bandets över 60 år långa karriär har låtar genomgått hela metamorfoser, arrangerats om och växlat genre, från pop och visa till rock eller schlager, för att sedan kanske återvända till sin ursprungliga form igen. Att kunna läsa av tiden var alltid en av pappas begåvningar. Sven Ingvars inleder sin höstturné 15/10 på Cirkus i Stockholm.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.