Svenska folkets Rockbjörn fyller 40 – här är årets finalister

0
Miriam Bryant, en av de nominerade finalisterna i årets Rockbjörnen.

 

1979 delades de första Rockbjörnarna ut.

Då var det Wizex, Ulf Lundell och Dire Straits som vann svenska folkets hjärtan. 2019 hittar vi bland annat Hov1, Miriam Bryant och Molly Sandén bland finalisterna. – Tack för att ni nominerat mig till årets svenska kvinnliga artist! Känns helt sjukt fint, säger Molly Sandén.

På söndagen stängde nomineringarna till 2019 års Rockbjörnen, Aftonbladet och fansens musikpris, där svenska folket själva får nominera sina favoriter i åtta olika kategorier. Finalomröstningen startar i dag den 9 juli och pågår fram till den 10 augusti på rockbjornen.se. Då avgör svenska folket vilka som vinner de åtråvärda Rockbjörnenstatyetterna.

Samtidigt fyller Rockbjörnen 40 år i år och totalt har 338 rockbjörnar delats ut sedan 1979 då priset första gången delades ut. Förra året var det Hov1 som tog hem flest statyetter, också i år har Hov1 flest nomineringar, hela fem stycken i kategorierna Årets konsert, Årets grupp, Årets fans och Årets svenska låt, där gruppen har två låtar nominerade.

Felix Sandman som stod för förra årets ”Årets genombrott” är i år nominerad i tre kategorier.

– Otroligt fin känsla att få dessa nomineringar för Årets Rockbjörn! Tusen tack till mina kära fans för att ni gör detta tillsammans med mig!

Andra nominerade i år är Benjamin Ingrosso och gruppen LBSB.

– Känns så sjukt kul att vara nominerad i flera kategorier för Årets Rockbjörn! Stort tack till de bästa fansen för att jag får göra det jag älskar tillsammans med er, säger Benjamin Ingrosso.

LBSB är nominerad som årets livegrupp:

– Grymt najs med en första nominering till Rockbjörnen! Att det gäller just årets livegrupp är sjukt kul eftersom det är något vi lägger mycket stolthet i. Vi blir ju ofta förknippade med energi, och energi på scenen är något man skapar tillsammans med fansen, så tack som fan för alla röster, utan er, inget vi! säger gruppen i ett uttalande.

Priserna delas ut på sommarens största musikfest – Rockbjörnen i Kungsträdgården den 13 augusti. För femte året i rad arrangeras Rockbjörnen i samarbete med ungdomsfestivalen We Are Sthlm, som varje år lockar över 160 000 besökare.

– Engagemanget har varit fantastiskt. Rockbjörnen är fortfarande Sveriges stora fanpris och ett riktigt kvitto på vilka artister som samlar de dedikerade fansen, medan andra musikpris låter juryer och experter bestämma. Och nu har fansen sagt sitt, men segerstriden är långt ifrån avklarad, säger Andreas Hansson, tf nöjeschef på Aftonbladet.

Samtliga nominerade finalister i Rockbjörnen 2019

Årets kvinnliga liveartist

Laleh

Miriam Bryant

Molly Sandén

Zara Larsson

Veronica Maggio

Årets manliga liveartist

Benjamin Ingrosso

Emil Assergård

Felix Sandman

Fricky

Jireel

Årets livegrupp

Hov1

LBSB

Mares

Norlie & KKV

Swedish House Mafia

Årets genombrott

Anis Don Demina

Bishara

Einár

Victor Leksell

William Segerdahl

Årets svenska låt

Avicii: ”SOS”

Einár: ”Katten i trakten”

Hov1: ”Dö ung”

Hov1: ”Vindar på mars”

Victor Leksell: ”Tappat”

Årets utländska låt

Ariana Grande: ”7 rings”

Billie Eilish: ”Bad guy”

Lady Gaga, Bradley Cooper: ”Shallow”

Post Malone: “Wow”

Shawn Mendes: ”If I can’t have you”

Årets konsert

Benjamin Ingrosso

Felix Sandman

Hov1

Shawn Mendes

Swedish House Mafia

Årets fans

Benjamin Ingrossos fans

Felix Sandmans fans

Hov1:s fans

Zara Larssons fans

Victor Leksells fans

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.