Musikalen Pippin har premiär på Malmö Opera 27 januari

Det blir en storslagen show  när regissör Ronny Danielsson sätter tänderna i  Broadwaymusikalen Pippin från 70-talet. Modeskaparen Camilla Thulin tar oss till en värld av skyhöga frisyrer, paljetter, glitter, ränder och prickar.

En trupp artister, ledd av en karismatisk spelledare, anländer för att berätta historien om den unge prins Pippin. Pippin är förvirrad över tillvaron. Han försöker finna meningen med livet på alla möjliga sätt; i strider på slagfältet, politiskt spel, högre maktpositioner och köttets lustar, men ingenting gör honom riktigt lycklig.

I desperation mördar han sin far kung Karl den store (men ångrar sig genast och ber spelledaren återuppväcka honom). När olyckan är som störst kommer änkan Katarina och hennes lille son in i hans liv. I det enkla, alldagliga livet hittar Pippin till slut kärlek och lycka. Men då griper spelledaren in – besatt som han är av att ge sin publik en storslagen show.

TUSEN METER PALJETTYG OCH MENINGEN MED LIVET

I vår kostymateljé förvandlas just nu över tusen meter paljettyg till fantasifulla scenkostymer. För när historen om prins Pippin rullas ut blir det både färgstarkt, sprakande och ganska galet. Huvudrollen som prins Pippin spelas av Oscar Pierrou Lindén som gjorde stor succé som Lola i Kinky Boots. Han får sällskap av publikfavoriter som Lindy Larsson, Åsa Fång och Nina Pressing.