PÅ KONSTMUSEET I KPHM TILL 21 JAN

0

Nu – till linjen! är en dokumentärutställning om teaterkritiker Gregers Dirckinck-Holmfeld och teaterkonstnären Claus Seidels samarbete.

I årtionden, har de fångat den flyktiga teatern under flykten med ord och streck. De senaste åren har detta hänt tillsammans på bloggen www.gregersDH.dk, där den analoga konst nu för tiden , får lugn och utrymme för recensioner och teckningar i teatermörkret .
På detta sätt har Dirckinck-Holmfeld och Seidel blivit en digital front-löpare under en tid då traditionella, tryckta teaterrecensioner och teaterritningar verkar bli allt mer sällsynta. Teaterrecensioner och teaterteckningar har annars långa och solida rötter i Danmark. Både recensionen och ritningen har varit välkända redan på 1700-talet, långt innan den moderna tryckpressen, fotograferingen, film och tv.

Men även in i vår digitala tidsålder – och det är vad Dirckinck-Holmfeld och Seidel har visat med en stark vilja och stor förmåga att det går att fortsätta.
Nu – till linjen! visar ett brett utbud av de många och vitt skilda klassiska och moderna föreställningarna – pjäser, opera och balett – som Dirckinck-Holmfeld och Seidel har sett, recenserat och ritat av. Alltid aktuellt, intressant och roligt material om teatern, och ofta också där det är tabu och svårigheter och annat och som är mer än roligt.
Teatern är här-och-nu, och det levandegörs paradoxalt nog av Dirckinck-Holmfelds nedskrivna ord och Seidels statiska teckningar . Texten och ritningen visar oss också att teatern är mer än här-och-nu. Att det är ett mycket speciellt utrymme för påminnelse och för att skapa upplevelser som inte finns i den digitala tidsåldern.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.