Tivoli bjuder in Svenskar till Kräftskiva 6 september

0

Tivolis Food and Wine Festival fortsätter på lördag, där gästerna inbjuds till en sensorisk workshop om hur hjärnan påverkas av det man ser.
Söndagen den 6 september kommer fokus att vara på den svenska
kräft traditionen på gräsmattan. Det kommer att finnas öppna matbodar, restaurangupplevelser för barn och föreläsningar om användning av chili på nya sätt.

Food & Wine Festivalen på Tivoli har något nytt på programmet varje dag fram till 20 september .

Vad jullunchen är för danskarna är kräftfesten för svenskarna. Det finns öl, snaps, kräftor och gemensam mat på menyn, när Tivoli inspirerad av det svenska broderfolket ställer upp långbord med röda rutiga bordsdukar. Varje år fiskar våra svenska grannar miljontals kilo kräftor i augusti-september.
Nu kan gästerna på Tivoli få en smak av den ärkesvenska traditionen. Om vädergudarna håller vad de har lovat finns det utsikter till svensk stämning på gräsmattan med “Helan går” för fulla muggar där det vanligtvis är fredagsrock. Alla får en haklapp och Tivoli-Garden kommer förbi och spelar en konsert. Vid regn flyttas festen inomhus. Anmälan krävs.

Workshop
Varför smakar mors köttbullar bäst och varför smakar retsina bra på en balkong i Grekland, men som något surt i Danmark? Detta och mycket mer får gästerna får en inblick i om de deltar i kocken och författaren Ramus Bredahls workshop i Tivolis Jubileumsträdgård.
Här får gästerna vara med om provningar som kanske inte är helt vad de förväntar sig, medan Rasmus pratar om hur hjärnan påverkas av det vi ser. Workshopen kommer att äga rum lördag 6 september kl 13 – 15 och igen från 16 – 18 enligt principen först till kvarn för gäster som har betalat tillträde till Tivoli.

Food Program för Tivoli Food & Wine Festival 20204 september / Kl: 16:30 / JubilæumshavenTrädgårdsmästare Livia Urban Swart Haaland från ØsterGro tagfarm kommer att prata om Danmarks första takgård och vilken roll takgårdar och odlingssamhällen kan spela i staden i förhållande till att skapa en förståelse för vår mats ursprung.
5 och 6 september: Chokladfestival i Tivoli, i Cakenhagen och i Nimb Bar,
6 september ger Lene Tvedegaard från Toftegaard Gartneri en presentation om chili och tomater och örter Jubilæumshaven

6 september: Kräftskiva, gräsmattan

9, 10 och 11 september: italienska dagar på Mazzoli och i Jubileumsträdgården

12 september: Vinprovning med Henrik Hammer, Nimb Rotunden

12 och 13 september: Barnrestaurang med trerättersmeny i Garden Deli, Jubilæumshaven

12 och 13 september Presentation och workshop med ByBi i Jubilæumshaven

16 september Dom Perignon Tasting, på Nimb Bar –
18 september Matmarknad på gräsmattan

19 september Whiskyprovning med The Macallan & Highland Park i Nimb Bar

18, 19 och 20 franska dagar i Nimb Brasserie och Nimb Bar

Festivalen pågår från 29 augusti till 20 september.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.