Disney magi faller på Tivoli år 2018
Walt Disney World Resort bidrar med designen av en paradvagn inför det att Tivoli i Köpenhamn firar  175-årsjubileum.  Designen har de kallat “Friendship Garden”.Den Disney-designade vagnen är baserad på det universum som finns i “Its a small world, en ikonisk attraktion som finns i Disney Parker runt om i världen. Jubileumsparaden bygger på tanken att “hela världen möts i Tivoli”. Paraden blir mer än 100 meter lång och består av vagnar, artister och Tivolis berömda figurer.
De två ikoniska attraktionerna har en lång tradition av samarbete och en stor ömsesidig respekt, som härstammar från den tid då Walt Disney själv besökte Tivoli. Han fängslades av de vackra trädgårdarna, åkattraktionerna och erfarenheterna, och återvände flera gånger innan Disneyland öppnades i USA 1955.

George A. Kalogridis, VD, Walt Disney World Resort i Florida säger:
“Walt Disney älskade Tivoli, och det gör vi också. Genom en lång vänskap full av ömsesidig respekt har Tivoli och Disney Parker haft kontinuerlig kontakt genom personalutbyte och utbyte av erfarenheter om drift och förvaltning av våra parker. Vi på Walt Disney World Resort har den största respekt för Tivoli-organisationen, och vi är glada att visa detta genom samarbetet med Tivoli i Köpenhamn firar 175-årsjubileum”.

Lars Liebst, Tivolis VD, säger:
“En av Tivolis visioner är att vi vill vara ett internationellt ledande varumärke för upplevelser.  Tivolis långvariga och vänliga relationer med Disney Parkerna  får nu ett synligt uttryck i form av en vagn i vår årsdagsparad. Vi är både stolta och hedrade att Disney World Resort är med och hjälper till att fira Tivoli på  årsdagen.

· “Its a small world ” är en klassisk Disney-attraktion som ursprungligen skapades för UNICEFs paviljong vid världsutställningen i New York 1964.

· I Disneys attraktionen representerar mer än 300 mekaniska dockor de sju kontinenterna; Skandinavien är även representerat  “Its a small world ” skapades av Disneys art director  Mary Blair och kostymdesignern Alice Davis

· Låten “Det är en liten värld (trots allt)” är välkänd och älskad i USA och översatt till otaliga språk så barn över hela världen kan förstå dess budskap om tolerans och sammanhållning. Sången är skriven av de Oscar-vinnande bröderna som skrev sångerna till  “Mary Poppins”, Robert B. Sherman och Richard M. Sherman.

· I Disneys attraktion “Its a small world” representerar mer än 300 mekaniska dockor de sju kontinenterna; Skandinavien är även representerat .

JubileumsParaden har premiär 1 maj 2018. Walt Disney World Resort är en del av Disney Group, känd för sin familjeunderhållning och dess nöjesparker runt om i världen, och Tivoli är en av världens äldsta nöjesparker.

Här hittar ni en länk med all information från Tivoli i Köpenhamn

Följa gärna de reportage och artiklar som vi skriver om Tivolinyheter

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.