Tivoli öppnar Danmarks största skräckhus

0

Skräck spridd över 800 m2 och 12 rum

Skräckhuset är en fortsättning på den succé som Tivoli haft med sina skräckhus under halloween och vintersäsongen.
Nu tar man steget fullt ut och storsatsar på Danmarks största skräckhus. Det är ett nytt grepp att det är skådisar som är monster och de kan på så sätt följa efter dig, och interagera med dig på ett sätt som inte mekaniska spöken kan. Hemligheten är att varje runda är unik. Du vet aldrig när monsterna skall dyka up och skrämma dig, då det finns inget manus, utan skådisarna improviserar hela tiden.

När jag och en kollega testade skräckhuset, var den en tjej som blev så rädd att de fick tända upp i skräckhuset och bära ut henne . Vi uppskattade verkligen skräckhuset och ger det 5 spöken av 5

Detta är en tvåsiffrig miljoninvestering, som nu har resulterat i Danmarks största permanenta läskiga hus med skådespelare. Gäster från 12 års ålder kan se fram emot en resa på 150 meter genom 12 olika rum fördelade på 800 kusliga kvadratmeter. Förutom att ge gästerna en förkärlek för spänningen som en upplevelse, är syftet att utnyttja Tivolis område ännu bättre, så att gästerna sprids vidare runt nöjesparken.

Historien bakom skräckhuset

Historien berättar att en familj under många år har bott i H.C. Andersen slottets källare, som efter många års arbete i Tivoli har glömts bort. Ingen vet riktigt vem de är, men en sak är säker, och det är att årtionden av glömska har gjort dem grymma, bittra och förvandlat dem till galningar som alla bör hålla sig borta från. Något som gästerna snart kommer att uppleva när de går genom familjehuset i en tågformation, så att chock och skräck flyter från kropp till kropp och ingen slipper spänningen. Turnén går först genom den hemsökta herrgården, och om gästerna har modet att gå ut på plankan hamnar de i en olycksbådande källare vars hemligheter inte avslöjas här. Det är en resa tillbaka i tiden med hänvisningar till idag och till Tivolis ikoniska karaktärer. Det finns överraskningar i form av ljudeffekter, skådespelare och mörka korridorer som gästerna stöter på,  på sin väg.

For-fun-skräck tränar oss för mötet med den verkliga mardrömmen

Skräck  har alltid varit något som människan har letat efter, och de senaste åren har skräckfilmer och skräckupplevelser blivit allt populärare. Men hur kan det vara så att människor medvetet söker efter saker de vet kommer att skrämma dem? En paradox som har varit svår att förklara, men som proffs nu närmar sig att hitta svar på. En studie från Aarhus universitet visar att när vi söker spänningen medvetet gör vi det som en del av ett spel. Ett spel som syftar till att förbereda oss för mötet med en riktig mardröm. Precis som när barn leker att den onda häxan kommer att äta dem, förbereder det dem att kunna hantera sin rädsla.

Kort om skräck och läskiga hus:

Populariteten hos läskiga hus kan spåras ända tillbaka till det gamla Egypten.
Det första läskiga huset i världen hette The Orton and Spooner Ghost House och öppnade 1915
I USA finns det fler skrämmande hus än Target-butiker. Det förstår man eftersom den amerikanska skräck husindustrin omsätter  cirka 300 miljoner dollar.
Det är en del av vår natur  att vi är rädda för zombies och Draculas spetsiga tänder. När de första människorna bodde på Savannah, var det en säkerhetsreflex att kunna obehag  av ruttet kött och att springa iväg skrikande om lejonets spetsiga tänder kom för nära.
Många skådespelare i  skräckhus använder en mycket specifik teknik när de måste skrika så att de inte tappar rösten.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.