Tivoli öppnar sin sommarsäsong den 8 Juni

0

ETT SÄKER VÅRTECKEN ÄR NÄR TIVOLI SLÅR UPP SINA PORTAR FÖR SOMMARSÄSONGEN

 Alla karusellerna öppnar för  både  stora och små. Min favorit är helt klart den flygande koffert, där du får bekanta dig med HC-Andersons magiska värld.

Vill du få hjärtat i halsgropen så rekommenderar jag karusellen Vertigo eller den nya berg och dalbanan, Milky Way.  Radiobilarna är även de helt nya och kör nu ännu fortare med ny teknik.

Vill du ha något som de säger i Danmark till din “söta tand” så rekommenderar jag karamellpopcorn med lakrits, “Häxvrålen. Det går även att blanda smakerna så du får både salt, surt och sött i samma kartong.

Jag har svårt för att inte proppa i mig en lakritsmjukglass på Bülovs lakritsbutik. För att inte tala om alla otroligt smaskiga bakelser på Cakenhaven.

Är du inte rädd för tandtroll kan du alltid gå på det lilla karamellkokeriet och har du tur har de ställt fram karamellburken med smakprover. Att köpa en slickepinne som sockerbagaren gör framför dina ögon är något som står på min önskelista varje gång jag är på Tivoli.

I år firar jag 55 år som gäst på Tivoli och det är lika roligt som första gången jag var där med min far och mor och åkte veteranbilarna och båtarna på den lilla sjön.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.