Tivoli Vinterland är en upplevelse

0
fotograf: Luise Balle

Den nya säsongen Vinter på Tivoli pågår 1–24 februari 2019, när många har sportlov eller vinterlov.

Parken förvandlas till ett magiskt vinteräventyr med en 300 kvadratmeter stor isbana under ett tak av ljusslingor, nya ljusscenografier, massor av öppna åkattraktioner och många möjligheter att äta gott. Samtidigt bidrar Tivoli till Copenhagen Light Festival i februari. Båda nämns av Lonely Planet som anledningar till att Köpenhamn knep förstaplatsen som staden man ska besöka under 2019.

Ta en tur till Köpenhamn i februari. Ett lysande vinteräventyr tar plats på Tivoli när den nya säsongen Vinter på Tivoli bjuder på strålande upplevelser för alla som är trötta på mörker och kyla. Det blir skridskoturer under ett glimmande tak av ljusslingor, mys med familjen i Pingonesien, roliga attraktionerna och unika ljusinstallationer.

Unika ljusinstallationer

Tillsammans med Copenhagen Light Festival https://copenhagenlightfestival.org/ ser Tivoli till att det blir en lysande februari med spännande ljusinstallationer. Det blå och vita ljuset under Vinter på Tivoli skiljer sig markant från de andra Tivoli-säsongerna, och de olika installationerna är skapade särskilt för denna säsong. Till exempel lyser elva vita svanar upp Tivoli-sjön som en påminnelse om
H. C. Andersen-sagan De vilda svanarna.

Framför Nimb Hotel strålar den ikoniska isbanan, nu med ljuseffekter i isen när man åker på den. Även Nimbs fasad lyses upp med en ljusshow. Längs Tivoli-sjön svävar Olafur Eliassons 33 lampor Little Sun Light Swarm mellan träden och på sjön visas omväxlande ljusshowerna Völvans spådom och Tango Jalousie. Völvans spådom är den dramatiska historien om ragnarök ur den nordiska mytologin med laserljusshow och illuminationer på vattnet, och Tango Jalouise-showen är uppbyggd kring Jacob Gades odödliga evergreen.

Nöjen för hela familjen

Det finns massor av möjligheter att ha det mysigt med familjen på Tivoli i vinter. I ett litet byområde på Plænen reser sig en 15 meter hög specialdesignad igloo med namnet Pingonesien. Byområdet är baserat på Rasmus Nalle-världen och Pingo-figuren. Inuti igloon finns vinteraktiviteter med olika teman, där energiska, yngre gäster kan stoja runt i rutschbanor, utmana sig själva på klätterväggen eller ha snöbollskrig. Attraktionerna i Det muntre Hjørne och några till är stängda på grund av reparation och underhåll, men över 20 andra är öppna under Vinter på Tivoli – bland annat Bjergrutschebanen, Vertigo och den senaste attraktionen Tik Tak.

Love is in the air

Till Alla hjärtans dag 14 februari blir det romantik på Tivoli, och restaurangerna serverar kärleksmenyer, gästerna kan skriva kärlekshälsningar på hjärtan på bron över Tivoli-sjön och ta en kysselfie på Kyssebænken.

Tid för fika och smörgås

När kylan biter kan man värma sig i de många mysiga matställena på Tivoli. Passa på att prova en ”snögubbekokosboll” eller en iskristalls-cupcake till kaffet eller den varma chokladen på det eleganta konditoriet Cakenhagen, som har utsikt över den vackra isbanan. På Fru Nimb och Hallernes Smørrebrød i Tivoli Food Hall kan ni stilla hungern med danska smørrebrød när de är som bäst. Det finns mycket att välja bland när det gäller mat: Tivoli är den plats i Köpenhamn där det finns flest restauranger på ett ställe. Det nyaste restaurangen är den mysiga Gemyse, som har en egen liten trädgård och ett växthus. Här är det fokus på det gröna köket. Condé Nast Traveler utsåg nyligen Gemyse till en av 22 restauranger i Köpenhamn att äta på, och Gemyse rekommenderas i Guide Michelin.

Tivoli Hjørnet och Tivoli Food Hall med matställen, restauranger och designbutik är naturligtvis också öppna inifrån parken under Vinter på Tivoli.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.