Prick klockan 19.00 kommer  Tomas Andersson Wij ut på scenen.

Det är en personlig konsert och när han pratar i mellansnacken så känns det som vi är personligt inbjudna allihop. Han har en fantastisk kraft i sin röst och når verkligen fram med sin text. Han har även stor personlig integritet och spelar bara egenskrivet material. De var nog många som väntade på Scoccos “Du är aldrig ensam” .Det är en annan artist blev Tomas svar på den önskan. Eller hans senaste singelsläpp “Saras sång” från senaste Albumet Splitter, som han skrev till Ted Gärdestads dotter. Men då hans låtskatt är  rik och omfattande så blev alla nöjda och glada ändå. “Jag nådde aldrig riktigt fram till dig” var magiskt bra och Tomas nådde ända in i hjärteroten. När han avslutade med “Nu dör en sjöman” kände jag mig glad i kropp och själ för att jag fått uppleva en magisk konsert. För alla som missade Tomas i Malmö. Ni  får en ny chans i Ystad 29 mars.

I vår åker Tomas Andersson Wij ut på vägarna igen .Det blir ett utmärkt tillfälle för publiken att få uppleva en av landets främsta berättare i det avskalade format som passar honom allra bäst.

Tillsammans med den multibegåvade musikern och arrangören Erik Arvinder ska Tomas fylla landets teaterscener med instrument. Arvinder kommer att röra sig mellan fiol, piano, bas, pedal steel med mera och skapa ljudvärldar som lyfter sångerna på nya sätt – i kombination med Tomas hyllade texter och mellansnack.

I februari släppte  TAW en ny skiva, ”Splitter Vol. 1”, som samlar upp de låtar han gett bort till andra artister (Freddie Wadling, Bo Kaspers Orkester, Rikard Wolff m. fl.) och låtar som av olika anledningar inte fick plats på tidigare album. I samband med albumsläppet åker han ut på en stor akustisk vårturné. Första låten som släpps heter ”Just idag känns du nära (Saras sång)” och skrevs ursprungligen till Sara Zacharias. Det är en text om att leva med förlust och saknad, riktad till hennes far Ted Gärdestad, som dog när Sara Zacharias var 15 år. Sara älskade låten men förmådde inte sjunga den själv. Den kändes för personlig. Däremot fortsatte hon att lyssna intensivt på Tomas demo.

– Jag satt länge fast i tanken att det var Sara Zacharias eller ingen som skulle sjunga låten, berättar Tomas Andersson Wij. I dag känns det på något sätt självklart att jag gör den. Jag ringde Sara och frågade om hon var okej med det, och hon bara: JA!

”Just idag känns du nära (Saras sång)” premiärspelades  på Diabetesgalan i TV3  den 14 november. 

LYSSNA: https://spoti.fi/2z6xGo4

2018 firar Tomas Andersson Wij 20 år som artist och han gör det på höjden av sin karriär. Efter Så mycket bättre har han gått från teater till konserthus och fått sin första Svensktoppen-hit. ”När solen färgar juninatten” har i skrivande stund gjort 21 veckor på listan.

20-årsjubileumet firas med två utsålda kvällar på Skandiascenen/Cirkus i Stockholm den 1 – 2 december. Tomas Andersson Wij och gäster kommer att göra två kronologiska konserter – 10 år per kväll.

Releasen av ”Splitter Vol. 1” följs av en omfattande akustisk vårturné:

22 februari – Mariestad, Jubileumsteatern

23 februari – Norrköping, Arbis

28 februari – Luleå, Kulturens Hus

1 mars – Örnsköldsvik, Folkan Teater

2 mars – Umeå, Stadskyrkan

3 mars – Skellefteå, Nordanåteatern

7 mars – Göteborgs Konserthus

8 mars – Vadstena klosterkyrka

9 mars – Växjö Teater

13 mars – Malmö, Palladium

14 mars – Vara Konserthus

15 mars – Jönköpings Teater

16 mars – Jönköpings Teater

17 mars – Nyköping, Culturum

22 mars – Hudiksvall, Kulturhuset Glada Hudik

23 mars – Uppsala, Katalin

27 mars – Halmstad, Kulturhuset Najaden

28 mars – Kristianstad, Kulturkvarteret

29 mars – Ystads Teater

30 mars – Karlskrona Konsthall

5 april – Örebro, Conventum Club 700

6 april – Sala, Sätra Brunn Kyrka

12 april – Stockholm, Södra Teatern

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.