TRISS I VINÄGER ÄR SOMMARENS SMAK PÅ LARSSONS CHIPS

0

I dagarna lanserar Larssons Chips en ny smaksättning på sina delikatesschips. Tre sorters vinäger, en gnutta äpple, lök och havssalt ger chipsen den karaktäristiska syrliga smaken. Potatisen kommer från familjegården Larsviken och den kallpressade rapsoljan kommer från Gunnarshögs gård på Österlen. Larssons chips bär Svenskt Sigill som är en garant för hållbarare odling.

Larssons delikatesschips produceras i Sveriges minsta Chipseri hemma på familjegården Larsviken i nordvästra Skåne. Larsviken drivs idag av 7:e och 8:e generationens lantbrukare och att hjärtat klappar lite extra för just potatis går inte att ta miste på. Larsviken förvaltar en samling på 550 sorters potatis och ur den väljs de bästa sorterna ut som sedan blir knapriga Larssons delikatesschips.

-”Vi är idag den enda chipsföretaget i Sverige som kan garantera helt svenska råvaror och som dessutom har både och odling och förädling hemma på gården” säger Bertil Larsson, lantbrukare och chipsmästare.

Chipsmästarna har arbetat hårt för att få fram en så naturlig kryddblandning som möjligt. ”Vinägersmaksättningen har varit en dröm enda sedan 2012 när vi öppnade Chipseriet men det har tagit sex år av idogt provsmakande och experimenterande innan vi fick till den rätta smaken utan att behöva tillföra konstgjorda smaksättare” säger Bertil Larsson. Vinägersmaken kommer från tre sorters vinäger, West Country äppelvinäger, Sherryvinäger och äppelvinäger. I Larssons chips-sortimentet finns sedan tidigare fem olika varianter av potatischips med smak av b.la. grön sparris och lakrits.

Hela kedjan från potatisodling till gyllengula chips certifieras enligt Svenskt Sigill. ”Kretsloppstänkande är extremt viktigt för Larsviken. Att kunna garantera säkra livsmedel, bra miljöval och att alla råvaror är av svenskt ursprung är mycket viktigt för oss.” säger Bitte Persson 7:e generationens lantbrukare. Vi på Larsviken brinner extra mycket för potatis och vi brukar säga att potatis är vår passion.” säger Bitte Persson.

3 snabba om Larssons chips

  1. Enda chipsföretaget i Sverige som har hela kedjan från odling till förädling hemma på gården.
  2. Potatisen friteras i 100 % kallpressad rapsolja från Gunnarshögs gård och kryddas mednaturliga smaksättningar.
  3. Pojken på påsen är Ture Larsson, 6:e generationens lantbrukare på Larsviken och far till Bitteoch Bertil.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.