Ingen vår utan tulpaner

0

 

Inget är så förknippat med våren som Tulpaner. Vi svenskar köper flest tulpaner per person i hela världen. De flesta säljs till Alla hjärtans dag, tulpanens dag och till påsk.

Olles blommor i Kristianstad har därför bråda dagar. Alla tulpanerna måste packas manuellt så det råder en febril aktivitet vid packborden då vi vill ha våra tulpaner till helgen. 80% av tulpanerna är 10 pack avslöjar Jonas Andersson som visar oss runt i trädgårdsmästeriet.

Tre generationer

Olles blommor är ett familjeägt företag som nu är inne på tredje generationen odlare. Nils Andersson startade företaget, som sedan togs över av Olle som med varm hand lämnat över ansvaret till sina två söner .

– ”Jag märkte vid 70, att åldern började ta ut sin rätt och det var dags att låta sönerna ta över, säger Olle som drev företaget i nästan 40 år . Nu är det tvillingarna Martin och Jonas som håller i driften . Martin håller i odlingsbiten och Jonas som tidigare jobbade som datakonsult håller i det administrativa.

-”Jag brukar komma och hälsa på men min stora glädje nu för tiden är mina fyra barnbarn” ler Olle.

Företaget har fem heltidsanställa , då det är högsäsong brukar det vara upp till 35 personer.

Firman är stängd under sommaren så tvillingarna har ett långt sommarlov. Det passar Jonas perfekt då han hellre tar semester under sommaren och jobbar under vintern.

Jonas som tidigare jobbade som datakonsult jobbar nu med sin bror på Olles blommor 

Olle Andersson tog över driften 1978 från sin far Nils Andersson , men är nu pensionär och umgås mycket med sina barnbarn

Reportern C Hugo Strinder tar en selfie med Martin Andersson som är Olles tulpanexpert när det kommer till odlingen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.