Två tips på lättlagade grytmiddagar med kycklinglårfile

0

Den första är Apelsinkyckling :

400 gram kycklinglårfile  ( vanlig file blir snabbt torr) 

1 tsk örtsalt 

smörolja  att steka i 

1 dl koncentrerad apelsin juice + 2 dl vatten 

2,5  dl matlagningsgrädde 

1 tsk  ingefärspulver 

1 pressad vitlöksklyfta 

Gör så här :

Bryn kycklingen i en stekpanna. Lägg den sedan i en ugnsfast form.

Fräs ut stekpannan med vatten, vispa i apelsinjuice och grädde.

Smaksätt med ingefäran och pressad vitlök. 

Häll såsen över kycklingen och stek i ugnen 20 min.

Koka ris under tiden.

 

Den andra är Kyckling med bambuskott och böngroddar :

Kycklinggryta med Bambuskott

400 gram kycklinglårfile

150 gram bambuskott, 400 gram böngroddar, 1/2 buljongtärning, 

2,5 dl matlagningsgrädde, soja och ingefära.

Stek 400 gram kycklinglårfile och en pressad vitlöksklyfta i smör.

Tillsätt 150 gram bambuskott och 400 gram böngroddar. Låt det puttra 3 min.

Häll på 2,5 dl kycklingbuljong  ( 1/2 buljongongtärning och 2,5 dl vatten) 

Tillsätt 2,5 dl matlagningsgrädde, 1 msk soja och 1 tsk ingefära. 

Låt det koka 5 min 

Servera ris till 

Jag brukar ta två filer till en portion och väga upp det med sås,  så det blir 150 gram och sedan lägg riset på toppen innan jag fryser in det . D har jag en toppen middag på bara 2 min.

 

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.