Tveksamt om Iphone SE kommer med en ny modell

0

Apples minsta mobil Iphone SE börjar bli till åren, men det är inte alls säkert att vi får se en ny modell snart.

Ett fåtal rykten har pekat mot att en ny generation Iphone SE är i görningen, men någon stor ryktesmaskin som inför Iphone X har det verkligen inte vari tal om. Nu hävdar toppanalytikern Ming-Chi Kuo att en ny Iphone SE kanske inte alls blir av under året. Det skriver Macrumors.

Anledningen ska var att Apple helt enkelt inte har resurser nog att utveckla en helt ny Iphone SE vid sidan av de tre Iphone X-modeller som förväntas lanseras under året (enligt ryktena en ny 5,8-tumsmodell, en större 6,5 tumsmodell kallad Iphone X Plus och en billigare 6,1-tumsmodell med lcd-skärm).

Under 2017 lanserade Apple inte mindre än tre nya Iphone-modeller på samma gång, men där Iphone X blev försenad. Det menar Kuo är ett tecken på att Apples utvecklingsresurser redan idag används maximalt.

Om vi under året alls får se en “Iphone SE 2” tror Kuo att det på sin höjd kan bli tal om en snabbare processor och mindre lagring, men inga större förändringar som en ny design, trådlös laddning och Face ID.

Iphone SE lanserades 2016, men med i stort sett samma chassi som Iphone 5 från 2012. Under 2017 fick modellen mer lagring, 32 eller 128 gigabyte mot tidigare 16 eller 64 gigabyte.

I vår ryktas Apple lansera en ny version av minstingen Iphone SE. Tidigare har det ryktats om fokus på prestanda, men ett nytt rykte säger att telefonen får glasbaksida och trådlös laddning – precis som kusinerna Iphone 8, Iphone 8 Plus och Iphone X. Det rapporterar Tekz24.

Sajten hänvisar till en ”väldigt trovärdig källa” som säger sig veta att baksidan blir av just glas. Nuvarande modell har samma chassi som Iphone 5 och Iphone 5S, det vill säga helt i aluminium.

Tack vare glaset kommer Apple kunna implementera trådlös laddning i Iphone SE 2. Detta är dock inte den enda fördelen, utan det skulle även ge telefonen en ny känsla, något som saknades i originalet.

Nuvarande modell av Iphone SE drivs av en A9-processor och har prestanda som är jämförbar med Iphone 6S.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.