Urban Nights på Wallmans är en showstopper

0

Jag är imponerad över att årets show skiljer sig helt från tidigare shower  men är ändå lika bra.

När du kommer till Wallmans blir du visad till ditt bord av servicepersonalen som är mycket vänlig och ser till  att du blir serverad mat under hela föreställningen.
Inledningen bjuder på  Come Alive ,en spännande och mycket innovativ illusion. Urban Nights drar igång med ett dansnummer som är filmat utomhus och landar i en stor dansstudio.

Plötsligt hoppar dansarna ut genom duken och blir levande på scenen. Med en imponerande koreografi springer dansarna  in och ut genom bioduken.

Många gånger är det  samspelet mellan ljus och scenografi och artister som gör att Wallmans är en riktig showstopper. Akrobaterna överträffar varandra med att hänga högt upp i luften och göra halsbrytande konster.Min egen favorit är när den sanslöst vältränade akrobaten Igor hänger viktlös i luften med en klarblå himmel som bakgrund. Musiken ger numret ytterligare en dimension och akrobaten lyckas förmedla känslan av att han kan flyga som den grekiske äventyraren  Ikaros, för att sedan krypa ihop till att bli en larv som sedan sträcker ut sig och blir en vacker fjäril.

Sedan blir vi hembjudna till världsartisten Adeles kök. Där får vi höra hennes största hits medan den prisbelönade viga akrobaten Ylva Maia lyckas slå knut på sig själv på köksbordet.  Jag blir verkligen imponerad då Ylva Maia i ett eget nummer  hissas upp i luften och lyckas lägga benen bakom nacken  5 meter ovanför publikum.

Höjdpunkterna ur West Side Story är också ett väldigt bra nummer. Musikalens hits har fått ett nytt spännande arrangemang . Stämsången sitter perfekt och JEAN MICHEL HELGASON har en underbar röst när han sjunger klassikern ” I feel Pretty.  En spännande backprojection och en genomtänkt belysning lyfter numret ytterligare.

Nu kommer ett av mina favoritnummer : Ratpack Celebration . 3 sångare i vita smokingjackor sjunger gamla jazzhits och bjuder publikum på cocktails. När sångarna sjunger Volare, börjar publiken att vifta med servetterna som är en gammal tradition på Wallmans. Servettviftning är en rungande applåd.

Monsters of Rock är ett obligatoriskt inslag i varje Wallmans show. I år är det AC/DC som får en tribute med alla sina största hits framförda av Wallmans rasande skickliga artister.

Plötsligt visas publiken live på de gigantiska LED skärmarna framme vid scenen. Nu är det dags för ”Jingle Celebration” (Vi gratulerar) som är ett mycket uppskattat inslag på Wallmans där artisterna går runt med ett kamerateam och hyllar de gäster som har något stort att fira. Alla som skall hyllas får även en liten sång som har anknytning till firandet sjungen av artisterna. Alla får sedan sitt namn och anledningen till firandet på LED-skärmarna. Ett kul intiativ !

Förra årets succé med Benny Schuman  och hans tallerker , uppfylls i år med råge av Grygoriy från Ukraina som utför ett helt fantastiskt joggleringsnummer där han upphäver tynglagen och ger bollarna ett eget liv. Det går verkligen undan och Grygoriy jonglerar med upp till 8 bollar samtidigt. Mina barndoms besök på Cirkus Benneweis väcks till liv med detta variténummer och jag viftar vilt med min servett.

Årets final heter Pinball Pop . Ariana Grande, Katy Perry, Britney Spears og Pink tar oss med i ett färgstarkt och fartfyllt  nummer, där hitsen avlöser varandra som fyrverkerier på en nattsvart himmel i Köpenhamn.

För er som inte fått nog av en show som innehåller ALLT  så finns det även möjlighet att dansa hela natten lång i Cirkusbygningens Nattklubb. Nu skjuter vi igång diskoteket !

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.