We Have A Dream på Malmö Live

0

Hur mycket stryk är du beredd att ta för dina och andras rättigheter? En del människor är beredda att riskera livet för sina och andra människors rättigheter och drömmar.

We Have A Dream är ingen berättelse om helgon eller superhjältar, här är ingen ofelbar. Det enda som skiljer dessa människor från vem som helst, är att de lämnat sin trygghetszon och gått ut för att skapa förändring. I vinter kommer världs- och vandringsutställningen We Have A Dream till Malmö och kan upplevas, med fri entré, från den 9 november 2019 till och med den 12 januari 2020 på Malmö Live. Albert Wiking och Oscar Edlund är initiativtagare till projektet som både är en unik utställning och en bok, och består av ett urval av 114 porträtt från hela världen tagna under 2002-2016 av Albert Wiking, en av Sveriges främsta fotografer.
Till varje porträtt hör en berättelse och tillsammans vill de visa att ingenting är omöjligt. Intervjuerna är gjorda av Oscar Edlund och journalisten Daniel Rydén har skrivit texterna. Sammantaget är We Have A Dream ett dokument över vår tid med några av de mest inflytelserika människorna, sida vid sida med ungdomar och vardagskämpar som verkligen vill påverka i sin direkta omgivning. Gemensamt för dem alla är att de drömmer om förändring och står upp för sina värderingar, går mot strömmen och drömmer om att skapa förändring. Över hundra aktivister, fredspristagare, artister, författare och politiker har valt att medverka i We Have A Dream för att inspirera andra att förverkliga sina drömmar och visioner. Här är alla röster lika mycket värda.
Okända ungdomar som Ida Engblom och Abbas Ahmadi står sida vid sida med Nelson Mandela, Malala Yousafzai, Patti Smith, Ai ­Weiwei, Pussy Riot, Richard Branson, Annie Lennox, Dalai lama och Anna Lindh. Medverkar gör nu även Greta Thunberg vars nytagna porträtt premiärvisas i Malmö och adderas till utställningen samt i nyutgåvan av boken. Att ha en dröm är en stark drivkraft. We Have A Dream vill inspirera alla till att våga drömma och leva efter sina drömmar. Vare sig den är liten eller stor, ligger nära i tid eller långt där framme senare i livet. Att drömma ger både kraft, och mod menar upphovsmakarna. – Människorna i We Have A Dream är bevis för att det går att förändra. På lika villkor står de alla tillsammans med sitt porträtt, sin berättelse och sin egen dröm om en medmänskligare värld.
We Have A Dream är inte en berättelse om helgon eller superhjältar. Här är ingen ofelbar, men alla har de någon gång börjat med att drömma, säger fotografen Albert Wiking. – Att nå fram till alla medverkande har tagit mer än ett decennium. Det har varit som att ta sig in i Pentagon med ett månadskort från Skånetrafiken. Att fånga Malala tog flera år och Greta Thunberg hann vi träffa precis innan hon seglade mot USA, säger Oscar Edlund. Utställningen sätts upp på Malmö Lives entréplan, med ingång antingen från kanalsidan eller via konserthusentrén på Dag Hammarskjölds torg. Det är fri entré och arrangören räknar med många besökare bland annat från skolor och olika institutioner. Den 9 november blir det öppen vernissage då också Albert Wiking och Oscar Edlund medverkar.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.