Vatikanen och Sixtinska Kapellet

0
Sixtinska Kapellet vid Vatikanen
Normalpriset för att besöka Vatikanmuseet är 16 euro. Vatikanen är en av Roms främsta sevärdheter och något du absolut inte får missa när du besöker den italienska huvudstaden.

Biljettpriser

Vatikanmuseet har olika rabatter på biljettpriset att erbjuda. Det finns ett reducerat pris på 8 euro som bland annat gäller för barn och ungdomar mellan 6-18 år, studenter upp till 26 år, präster, pilgrimer och anställda vid den Heliga stolen i Vatikanen. För skolklasser från både grundskolan och gymnasiet är biljettpriset 4 euro. Dessutom är det fri entré bland annat den sista söndagen varje månad, för barn under sex år och för handikappade (mot uppvisande av intyg) med sällskap.

Praktisk information

Biljettkontoret är öppet varje dag mellan klockan 9-16 och museet stänger klockan 18.00. Observera dock att man måste lämna de museala rummen en halv timme innan stängningsdags. För att ta sig till Vatikanen tar man antingen tunnelbanans linje A eller spårvagn nummer 19. Det finns också ett antal busslinjer att välja mellan. Den som vill komma direkt fram till Vatikanen väljer linje 49, annars kan man välja någon av följande busslinjer

med fem minuters promenad 32, 81, 982, 492 och 990.

Få ut det mesta av ditt besök

För att snabbt och enkelt komma in på museet utan att behöva stå i någon lång kö så rekommenderas att köpa biljetterna i förväg online.  Kom ihåg att du avsätter ordentligt med tid när du besöker museet för det är enormt och är något som man inte springer igenom.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.