Hemlagad Vattenmelonglass

0
Vattenmelonglass

Mixa följande 4 ingredienser i en blender

  1. c:a 9-10 dl tärnad vattenmelon
  2. c:a 0,5-0,7 dl färskpressad limejuice
  3. c:a 1 tsk limeskal
  4. söta med agavesirap

    Såhär gör du

  • Mixa de fyra ingredienserna i en blender.
  • Häll blandningen i antingen isglassformar eller i glas som tål kyla, helst i pappersmuggar, och stick ner glasspinnar eller något annat som man kan greppa glassen med.
  • Ställ i frysen och låt stå i minst åtta timmar eller över natten.

Så här nyttig är vattenmelon
Vattenmelon är en gurkväxt som ursprungligen härstammar från södra Afrika. Den består mestadels av vatten, men den är även full av viktiga näringsämnen. Här är ett par av fördelarna med att äta vattenmelon…

Vattenmelon är en av de bästa källorna till lykopen.
Lykopen är en superantioxidant som skyddar oss mot fria radikaler och hjälper vårt immunsystem hålla oss friska. Den är känd för att minska risken för både hjärtsjukdomar och för vissa cancertyper som till exempel prostatacancer och livmoderhalscancer.

Bra för ögon, hår och hud
A-vitamin är ett av våra viktigaste vitaminer. Vitamin A behövs för att syn, hud, hår och slemhinnor ska fungera normalt. Vitamin A bidrar till normal järnomsättning och till immunsystemets normala funktion.

Ökad prestationsförmåga
Vattenmelon innehåller citrullin – en aminosyra som reagerar med enzymer i vår kropp och bildar ämnet arginin. Arginin är en aminosyra som ökar prestationsförmågan och stöder muskeluppbyggnad. Arginin är även bra för hjärta, blodkärl, och immunförsvar. Vissa påstår att 6 skivor vattenmelon har samma effekt som Viagra.

Vattenmelon kan påskynda viktnedgång, rapporterar the Journal of Nutrition.
I en studie gav forskare överviktiga möss aminosyran arginin som komplement till kosten. Vattenmelon är naturligt mycket rik på samma aminosyra. Efter tre månader kunde forskarteamet notera att mössens kroppsfett minskat  med hela 64 procent. Arginin har visat sig påskynda förbränningen av fett och socker samtidigt som det hjälper kroppen att bygga muskler. Och en kropp med större muskelmassa gör automatiskt av med fler kalorier, något som forskarna tror ligger bakom mössens viktnedgång.

C-vitamin
En portion vattenmelon (cirka 150 g) ger dig 24 % av den rekommendera dagliga dosen av C-vitaminer

Få kalorier
Det finns bara 34 kcal per 100 gram i vattenmeloner, 7, 5 g kolhydrater, inget fett och 0,6 g protein. Den stora mängden nyttiga ämnen i kombination med den låga mängden kalorier gör detta till en av de nyttigaste frukterna som finns.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.