Vegomiddag : Halloumigryta med jordnötssås

0

Stekt halloumi  tillsammans med spenat  tillagas i en smarrig  thai satay curry.  Rätten passar utmärkt ihop med kokt ris. En enkel och smakrik vegomåltid!

Gör så här

Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.

Skär halloumin i bitar och stek dem i smöroljan i en stekpanna. Lägg upp halloumin på en tallrik.
Sänk värmen på plattan och rör i satay grunden och spenaten. Sjud i 2 minuter.
Servera pannan med halloumi och ris.

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri halloumi.
Gör mjölkproteinfri: byt ut halloumi mot tofu.

Ingredienser

  • 400 g halloumiost

  • 1 burk thai satay curry grytbas (à 400 ml)

  • 65 g babyspenat

  • 4 port ris eller annat gryn

  • smörolja

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.