GLASS UTAN EN PINNE ELLER KEX EN DÅLIG IDÉ.

0

Att låta en glass täckas av choklad utan en pinne att hålla i, är en dålig idé.

Förra årets jordnötsglass från Ben&Jerry blev en hit då du hade glassen mellan två kakbitar. I år har man skippat kakbitarna  och istället doppat jordnötsglassen i choklad.  Glassen börjar ganska snabbt att smälta och då glider glassen omkring mellan fingrarna. Risken är också överhängande att du spiller glass på kläderna. Jag försökte äta glassen med omslaget som skydd men det blev omständigt och sög. Förra året var det reese peanutbutter cups som man använde och då var reese perfekt med sin blandning av salt och sött jordnötssmör. I år är det Kolaglass, chunks av kakdeg, jordnötssmör och chokladkexswirls doppad i mörk choklad med kexkrisp,
Den mörka chokladen med crisp är god. Att inte använda vaniljglass då toppingen är det viktigaste är ett konstigt tankesätt. Nu skall det vara kolaglass med kakdeg och jordnötssmör. Varken hackat eller malet. Man har slängt ut reese och ersatt den med ett äckligt smaklöst jordnötssmör som varken är salt eller sött. För att kakbitar skall få någon effekt är det meningen att man skall få små klumpar av kakdegen, ungefär som man gjort i Fishfood där man blandat i hela chokladfiskar.I Brownieglassen är det också rejält med Browniebitar.  Här har man antagligen slängt i kakbitarna då jordnötssmöret inte håller måttet. Det konstiga med årets nyheter är att man tar bort allt som är gott och ersätter det med sämre glassar.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.