Vi testar Chop Chop Asian Express som fyller 10 år

0

Nu fyller Chop Chop 10 år och därför gör vi en ny test.

Sedan sist har de infört  noll tolerens för plast, vilket innebär att alla tallrikar är nu i porslin och besticken är i metall. Vill man ta med sig maten är besticken i trä.
För att det skall gå fortare beställer du själv från menyn. En rätt kostar 99 och två rätter 109 . Om du beställer innan 15.00 kostar två rätter 99. En nack-del är att du kan inte blippa, så jag måste ta ut mitt kort ur plånboken.  Då jag är tankspridd som alla skriftställare vill jag inte gärna använda kortläsaren då chansen finns att jag glömmer kortet i kortläsaren.
Jag provade chicken chop suey med fried rice barnportion för 59 kr. Jag provade även deras nyhet friterad banan med glass för 39 kr.
För att slippa stå i kö två gånger så beställde jag desserten samtidigt som huvudrätten , men då hinner glassen smälta.

Då maten är färdiglagad så är den inte varm när man får den. För barn är det perfekt så de slipper bränna sig på maten och kan börja äta direkt då den är ljummen. För vuxna kunder som vill ha varm mat så kan det uppfattas som ett litet minus.
En annan sak som förändrats förutom miljötänket, är samhällets inställning till kryddor. Nu för tiden är det som man idag kallar för mild, var något som man kallade för stark för tio år sedan . Att chili har blivit tjugohundratalets ketchup, tycker jag är otroligt irriterande.
Då barn äter samma mat som vuxna och inte tycker det är kryddigt är även det ett bevis på att maten blivit starkare. Det är en stor skillnad på chinabox och chop chop . Chop Chop känns mer hemlagad.
Nyheten friterad banan med glass är en klar fempoängare.
För 160 kronor kan ni få en 2 rätters meny, om ni delar efterrätten och tar barnportionen.
För 300 kr kan ni bli proppmätta.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.