Wilhelm Scream Remastered: En av världens mest älskade ljudeffekter

0

en ny, restaurerad version av den klassiska och älskade ljudeffekten Wilhem Scream finns nu på Youtube

 

Ljudeffekten har sedan 80-talet blivit ett internskämt inom filmbranschen och kan höras i över 400 filmer och TV-serier. Originalinspelningen är, i sin ursprungliga form dåligt anpassad till dagens ljudsystem och full av irriterande bakgrundsljud. Genom att restaurera, förfina och anpassa Wilhelm Scream till moderna ljudsystem vill Samsung visa på innebörden av hur viktigt ljud är i filmupplevelsen hemma.

– Ljudsystem och ljudteknik har utvecklats i en rasande takt. Vi har gått från mono till stereo, från surround till 3D ljud som Dolby Atmos och DTS:X. Vi på Samsung vill i egenskap av att vara en av de främsta innovatörerna inom ljudteknik, ge den älskade ljudeffekten Wilhelm Scream en restaurering, optimerad för dagens ljudsystem. Tack vare Wilhelm Scream Remastered kan ljudläggare världen över ta del av den kända klassikern i en ny tappning, med fylligare och livligare ljud, säger Emil Ljung Product Manager AV & Lifestyle TV på Samsung.

Om Wilhelm Scream Remastered

Originalinspelningen har restaurerats genom att ge ljudeffekten ett fylligare och renare ljud, bland annat genom att ta bort störande bakgrundsljud, vässat till frekvenserna och minskat mängden distorsion som fanns i inspelningen. Det nya skriket upplevs fylligare då det är placerat i ett rum med klang, också kallat reverb. Ljuddesignern, Calle Wachtmeister, som har restaurerat ljudeffekten berättar:

– Det är naturligt att ett ljud inspelat på 50-talet inte har samma kvalitét och djup som en modern inspelning. Skillnaden är stor. Genom att restaurera Wilhelm Scream har vi gett ljudeffekten ett fullare, livligare och renare ljud, och förhoppningsvis vill ännu fler ljudläggare, regissörer och innehållsproducenter använda det i framtiden, säger Wachtmeister. Om Wilhelm Scream Wilhelm Scream spelades in och användes för första gången i en westernfilm från 1951. Sedan dess har ljudet blivit ett internskämt bland ljudläggare världen över och finns med i mer än 400 filmer och TV-serier. Originalinspelningen hittas enklast på YouTube

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.