Zagoria – storartade naturupplevelser i bergen

0

Zagoria visar upp ett Grekland som för många svenskar fortfarande är okänt och oexploaterat. Med hisnande scenerier och storartade naturupplevelser är det en greklandsupplevelse utöver det vanliga och en oförglömlig kombination med det azurblå havet nere vid kusten.
Zagoria-byarna är fascinerande, skyddade av Unescos världsarv, med välbevarade hus i traditionell byggnadskonst och smala stenlagda gränder. Byarna i Zagoria är belägna på höjder upp till 2500 meter. Över de många floderna och vattendragen välver stenbroar från romarriket och historiens vingslag är hela tiden närvarande genom minnesmärken från herrefolk och strider. –Det är oerhört glädjande att få visa upp en annan sida av Grekland – det blir en breddning av vårt redan så starka grekiska utbud.

En resa till Zagoria bjuder på en härlig kombination av äventyr, sol, natur, sport, utomhusaktiviteter och avkoppling- inramat av en imponerande lokal gastronomi och vinkultur. Det är omöjligt att inte över-rumplas av den fantastiska naturen och de pittoreska byarna, säger Peter Browall Sverigechef på Apollo. Redan idag reser många greker och sydeuropéer till Zagoria för att vandra, rida, cykla, klättra, fors-ränning, canyoning och samtidigt njuta av lugnet. I området finns flera vandrings-leder som sträcker sig längs floder som rinner längs Aoos- och Vikosravinen. I bergen bildas under säsong naturpooler som tillfälligt blir till populära badvikar på gångavstånd från Apollos hotell.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.