13.9 C
Sweden
lördag, juli 23, 2022
More

  Latest Posts

  10 bästa grekiska öarna

  Längtan efter lugn och ro, eller bara fler soltimmar än det svenska vädret erbjuder? Åk på semester till det grekiska öriket som erbjuder gyllene stränder, frodiga omgivningar och ett behagligt klimat.

  Är du intresserad av vacker arkitektur, kristallklart vatten, gröna olivlundar och utmärkt gastronomi, då är de grekiska öarna säkert en perfekt semesterhit för dig. Med dess mer än 2 500 öar är Grekland nämligen ett fantastiskt resmål för de flesta, oavsett ålder och intressen. Men vilka öar ska man besöka när det är så många att välja mellan? Läs här och få våra tips på några av de bästa grekiska öar du bör besöka, när du får behov av en semester i söderns sol.

  1. Alonissos

  Alonissos är det perfekta valet för dig som gärna vill ha semester på en av de mindre besökta grekiska öar. Alonissos är en frodig ö som erbjuder många natursköna vandringsleder uppe bland skogsklädda berg, där du kan njuta av de vackra omgivningarna. Ön är fylld med flera vackra sandstränder med kristallklart vatten som du i stort sett kan ha helt för dig själv. Om du gärna vill träffa lokalbefolkningen, då kan du besöka huvudstaden Patitiri, där den största delen av Alonissos befolkning bor. Ta dig till hamnen, där kan du beundra den vackra solnedgången som blir en perfekt avslutning av dagen.

  2. Paxos

  Om du gärna vill prova på något annat än de typiska resmålen bör du besöka Paxos, som är den minsta ön i det Joniska havet. Ön är den perfekta destinationen för dig som föredrar lugn och ro på din semester.  Här är det en självklarhet att ta en vandringstur i de frodiga dalarna och njuta av lugnet. Ön kallas även för ”Olivlundarnas ö” – och detta inte av utan anledning. På den västra delen av ön kan du nämligen utforska någon av de många gröna olivlundar som är ett av öns kännetecken. På den andra sidan av ön är landskapet präglat av klippformationer, och där kan du få en guidad tur till Blue Cave, som är Paxos mest kända grotta.

  3. Santorini

  En av de mest fotograferade grekiska öarna är utan tvekan Santorini. Vulkanön är fylld till bristningsgränsen med svarta lavastränder, som står i kontrast till de vitkalkade husen med blå dörrar som dominerar stadsbilden. När du vistas på Santorini bör du besöka den kameravänliga byn Thira, med sina smala gator, och med en fascinerande utsikt som är en gudomlig syn. Om kvällen kan du njuta av en kulinarisk måltid på en av de många restauranger i staden Oia, där du kan beundra den världsberömda solnedgången – men du bör veta, att det är en kamp om de bästa platserna!

  4. Mykonos

  Mukonos – hitta billiga resor grekland

  Om du gillar fest och färger, är Mykonos som ligger i hjärtat av Kykladerna, en av de bästa grekiska öar du kan besöka. Mykonos lockar turister från när och fjärran – och detta inte av utan anledning. Mykonos är kärnan med fest och upplevelser, och ön har ett stort urval av vackra stränder som det ofta arrangeras strandfester på, vilka är värda de största guldmedaljer. Om du gärna vill ha en aktiv semester har du även kommit till det rätta stället. Mykonos kallas även för ”Vindarnas ö”, och lockar surfare och seglare från hela världen. Förutom de många aktiviteter både på land och till havs kan du även ta en liten tur in till huvudstaden Hora. Ta dig god tid till att promenera genom de smala gatorna, där du kan beundra de vitkalkade husen med färggranna dörrar och fönster. När hungern kommer smygande, kan du slå dig ned på en lokal restaurang och få hunger stillad med grekiska specialiteter.

  5. Tilos

  Mellan Rhodos och Kos ligger den lilla ön Tilos i det grekiska öriket. Du kommer hit med båt från Rhodos, och du kommer uppleva lugn och ro direkt när du anländer till storstaden Livadia. Tilos bjuder på ett hav av vackra stränder runt om på ön, där du kan solbada ostört i bildsköna omgivningar. För de vandringsglada turister är Tilos också en av de bästa grekiska öar, för här finns massor av bra vandringsleder i olika svårighetsgrader, vilka slingrar sig genom det vackra landskapet där du kan andas in den friska bergsluften.

  6. Skiathos

  Den grekiska ön Skiathos hör till ögruppen Sporaderna öster från det grekiska fastlandet. Ön kallas även ”The Aegean Paradise” – och det är inte svårt att förstå varför. Skiathos har över 60 olika stränder att välja mellan, som du lätt kan ta dig till och från med offentlig transport. Efter en dag på stranden kan du ta dig in till Skiathos stad, där du kan promenera till hamnen och uppleva stämningsfull atmosfär. Promenera genom den populära gågatan Papadiamantis, där de flesta aktiviteter i staden håller till. För att avrunda dagen kan du besöka en lokal restaurang och få en god måltid, samt njuta av den vackra utsikten över Egeiska havet.

  7. Zakynthos

  Zakynthos är den sydligaste av de Joniska öarna belägen utanför Greklands västkust. Ön är speciellt känt för de gyllene sandstränderna med azurblått vatten, så långt ögat kan nå. Ta en avstickare till stranden Smugglers Wreck, där du kan beskåda det förlista skeppet som Zakynthos är berömt för. Öns största attraktion är de jättestora havssköldpaddorna av arten Caretta Caretta, som är en hotad djurart. Om du vill ha en upplevelse för livet, bör du ta dig en liten tur till Gerakas Beach, där de fascinerande havssköldpaddorna lägger ägg för att föröka sig. För att avrunda dagen kan du ta vägen inom Zakynthos stad, där Agios Dionysos-kyrkan dominerar stadsbilden med all sin prakt.

  8. Kefalonia

  I hjärtat av det Joniska havet ligger ön Kefalonia, utanför Greklands västkust. Ön har ett överflöd av vita sandstränder med kristallklart vatten, där du kan njuta av den avslappnande atmosfären. Boka in en dag för att besöka Makris Gialos som anses vara en av världens vackraste strand, och njut av solens strålar. Förutom de många stränder så är ön fylld med fantastiska naturfenomen. Det finns många fascinerande droppstensgrottor runt om på ön, och även en underjordisk sjö där vattnet skiftar färg efter ljuset. Naturen är vacker och den bjuder på mycket varierande terräng. Här finns allt från gröna dalar till dramatiska klippor som du kan utforska på egen hand.

  9. Karpathos

  Åk på semester till Karpathos och bli bemött av vackra stränder med kristallklart vatten, som bidrar till att få en minnesvärd grekisk semester. Ön har ett varierande landskap med höga berg och böljande dalar, vilket leder till en självklarhet att tillbringa en eftermiddag på att utforska de vackra omgivningarna. Om du är historieinteresserad bör du ta en tur genom öns största stad Pigadia. Här kan du besöka någon av dess lokala museum eller besöka en av de otaliga kyrkor som finns på ön. Den populära trädgårdspromenaden i Pigadia är perfekt, vill du uppleva den grekiska atmosfären på en äkta taverna, så passa även på att smaka på det grekiska köket.

  10. Skopelos

  Med dess fantastiska badstränder är Skopelos en av de bästa grekiska öar att hålla en avslappnad badsemester på. Skopelos är den näst största ön i ögruppen Sporaderna, och du kommer hit med båt från Skiathos. Ön bjuder på ett böljande landskap och många gröna olivlundar, som är en fröjd för ögat att beskåda. Ett av öns kännetecken är dess många kyrkor. Det är över 360 kyrkor på ön, som var och en representerar en dag på året. Ta en tur förbi Skopelos stad, som är en gammal charmig stad. Där är ett överflöd av vackra blommor på de många balkonger som finns runt omkring bland de smala gator och gränder, där kan du njuta av den vackra arkitekturen. Efter en frisk promenad kan du ta dig till stadskärnan, där det är många mysiga caféer och lokala butiker som erbjuder allt vad hjärtat begär.

  Latest Posts

  Don't Miss

  Stay in touch

  To be updated with all the latest news, offers and special announcements.