Annie är en given julklapp för MusikalÄlskare

0
Foto: Cesare Righetti

Ryggraden i Annie stavas Eva Rydberg.  med all den erfarenhet hon har från Fredriksdahlsteateatern regisserar hon med säker hand Nöjesteaterns nya uppsättning Musikalen annie.

Hjärtat i Annie är Lily Wahlsteen som gör huvudrollen som Annie. En perfekt musikalröst, som varken är tillgjord eller pipig. Hon visar även sin styrka i de mer dramatiska partierna i sin huvudroll. Lily har en nerv och en begåvning som hon även visar på vita duken ( Sophie i den nya familjefilmen Sune versus Sune). Det är lätt att bli “avundsjuk” på Nanne Grönvall i rollen som Miss Hannigan. Nanne har glimten i ögat och en bra fingertoppskänsla för när hon skall leverera sina syrliga repliker.  Tomas Järvheden som vi är vana att se som komiker, visar att han även har en galant sångröst.

Järvheden är som klippt och skuren som den kallhamrade magnaten Oliver Warbucks som får se sitt hjärta smälta av den bedårande Annies sällskap. Paret Kalle Rydberg/Nina Pressing gör en klockren insats som två småskojare  (Rooster Haningan och Lily Excelsior) med en skånsk dialekt som får mig att skratta högt flera gånger. Mojan och Rullebör är mina favoriter.

Rollbesättaren skall ha en stor eloge då alla skådespelarna imponerar.  Anna Sahlene (magnatens sekreterare Grace Farrell) och Fredrik Dolk
( Franklin D Roosevelt) har stor närvaro på scenen och röster som gjorda för musikal. Hela teamet för Scenografi och Kostym ger Annie en värdig Broadway lyster.

En av många höjdpunkter är när Annie går på bio och vi får se en nyproducerad film från 1920-talet, med hög Fred Astaire känsla. När filmen startar  och loggan “Julius Ceasar Production”  lyser upp filmduken hörs en jubel i publiken.Man har även gjort sig besväret att tillverka en buktalardocka som medverkar i radio.

 Sist med inte minst är alla dansare, livvakten Igor ,Annies Hund “Hubbe” och alla i Nöjesteaterns orkester, kittet i det som håller ihop hela föreställningen. Man lämnar Nöjesteatern med en varm känsla i magen och ett stort leende på läpparna. I morgon är en ny dag och snart är det ett nytt år. Nya chanser, Nya möjligheter.

REVIEW OVERVIEW
Annie är en given julklapp för MusikalÄlskare
Previous articleFörre presidenten George HW Bush blev 94 år
Next articleNew York tänder sin Julgran

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.