ATG lanserar V5 i ridsporten

0

Under Elmia Horse Show är det premiär för ATG:s spelform V5 att ta plats på hopparenan.

– Det blir en klass med både heatvinnare och totalsegrare där vi adderar ett stort mervärde genom att kunna spela via ATG. Jag är övertygad om att det kommer bli en succé, säger Lisen Bratt Fredricson, arrangör för Elmia Scandinavian Horse Show.

Under Gothenburg Horse Show gick det att spela på vinnare i fyra hoppklasser. Testet föll publiken i smaken och ATG fattade beslut om att se över möjligheten att vässa konceptet ytterligare.

– I nära samarbete med Svenska Ridsportförbundet har vi utvecklat ett tävlingsupplägg som vi tror har goda chanser att både utveckla svensk hoppsport, samtidigt som det plussar på ATG:s utbud av spelupplevelser i hästväg, säger Maria Guggenberger hållbarhetschef på ATG.

Under våren kommer spelupplägget genomföras på tre tävlingar, men lanseringen sker redan under Elmia Horse Show.

– Vi har haft ambitionen att få erbjuda spel på vissa hoppklasser, eftersom vi ser det som ett stort mervärde för ridsportpubliken. Därför är vi självklart glada över att ATG väljer Elmia Horse Show som partner för att introducera den här satsningen på hoppsporten. Vi vill vara ett event som ger både de aktiva och publiken en fantastisk upplevelse, och det här ligger helt i linje med den ambitionen, säger Elmia Scandinavian Horse Shows arrangör Sylve Söderstrand.

Fakta om tävlingsupplägget:

150-hoppningen, som hålls fredagen den 12 oktober under Elmia Scandinavian Horse Show, är uppdelad i fem olika heat – där varje heat motsvarar ett ”lopp”. Det innebär att det går att spela på varje heat för sig, samtidigt som det finns en spelform där hela klassen ingår. För den som känner sig hemma i travsporten, är det de välkända spelformerna Vinnare och V5 (https://www.atg.se/V5/om-v5 ) som står på spelmenyn. Det här blir ett spännande inslag i den stora galakväll som fredagen utgör, då det även bjuds på livemusik och överraskningar

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.