Bil, Buss eller Cykel i Miami ?

0

Bil hyr du bara om du skall lämna South Beach !

 Då South Beach försörjer sig på turister, har de förstått att du är inte priskänslig när du är på semester. Hemma skulle du inte betala 40 kr för en kopp kaffe 😉 De har därmed uppfunnit ett sätt att försörja sig på turister, som tror de kan tjäna pengar på att hyra hotellrum utanför stan och sedan köra in till centrum och parkera där under dagen. Den som försökt  parkera i Malmö under lunchtid vet att det är på gränsen till omöjligt. Du kan köra runt Stortorget i en hel timme utan att hitta en ledig plats. I Miami har de löst det så att du låter en parkeringsvakt köra bort din bil till ett parkeringsområde för 80 kr i timmen. Är du i Miami i en vecka och behöver parkera bilen två timmar om dagen kostar det 1120 kr för en vecka. Det kostar 400 om dagen att hyra en bil +bensin och försäkring.

Cykel är billigt,snabbt och ger dig motion 

 Har du gott om tid och är ute och söndagspromenerar så är 5 km ingenting .Men om du får slut på mjölken och affären ligger 2 kvarter bort så är det skönt att ha cykel. Det går fortare och när du hämtar en pizza eller kinamat så är den fortfarande varm när du kommer hem. Att stå och vänta på bussen när det inte finns en busstabell och du inte vet när den kommer är sanlöst irriterande då det är mitt i natten och  du börjar bli nykter och är rejält trött.

 Du hyr cykel per vecka på Bike and Roll  som ligger på 10th and Collins.

Åka buss är väldigt billigt. Det kostar 25 cent att åka  med den blå lokalbussen. Den går från 1 gatan till 25 gatan. Lincoln Road Mall ligger på 17 gatan så buss är att föredra då det är varmt,fuktigt och långtråkigt att gå uppför hela Washington Avenue. Ta med  en tjock tröja då AC brukar gå för fullt så det är iskallt i bussen.Det finns ingen busstabell så bussen kommer när den vill men det är bättre än att
gå.  Cykla är snabbast och bäst.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.