Charlie och Choklad fabriken får premiär på Östra Gasverksteatern fredag 11 februari

0

CHARLIE OCH CHOKLADFABRIKEN – ÅRETS MEST VÄLSMAKANDE  MUSIKAL

Året drar igång med en smäll, ja, faktiskt med den största uppsättningen på decennier. CHARLIE & CHOKLADFABRIKEN är en smakrik saga och en politiskt inkorrekt hyllning till magi och fantasi, i regi av Rune David Grue.
En fartfylld och krokig musikal med ett brokigt musikuniversum,  med allt från old school Broadway över soul, pop och rock, till militärmarsch och tyrolisk sång. Musikalen är baserad på Roald Dahls ikoniska saga om mötet mellan pojken Charlie och den märkliga godiskungen Willy Wonka.
Det är ett av säsongens vansinnigt läckra musikaliska erbjudanden för alla mellan 8 – 118 år. Föreställningen är producerad i samarbete med Aarhus Teater, där den spelades 6 maj – 19 juni 2021.

MUSIKALISK TALANG TILL MUSIKALKORYFEER
På scenen står dansare och skådespelare redo att leverera ett ymnighetshorn av visuell magi, skådespeleri, sång och dans. För att väcka den excentriske godismakaren Willy Wonka till liv har Østre Gasværk Teater säkrat Danmarks nya ledande man i musikalkretsar Carsten Svendsen. Med en rad huvudroller i bl.a. The Book of Mormon och Annie Get Your Gun på Det Ny Teater och Carbaret på Aalborg Teater, är Carsten Svendsen en av sin generations  favoritmusikaliska skådespelare i Danmark. Mitt emot Carsten får publiken nöjet av att se den musikaliska koryfæen Kurt Ravn, som återvänder till Østre Gasværk Teater i rollen som Charlies  morfar Joe efter praktfulla framträdanden i Les Misérables och Atlantis. I rollen som Charlie turas de två duktiga killarna Bertram Hasforth Klem, som även är känd från rollen som Oliver Twist på Det Ny Teater, och Bertram Jarkilde om  att lysa i scenljuset.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.