Circus Day and Night får streamingpremiär på Malmö Opera 29 maj kl 18

0

Alla föreställningar av Circus Days and Nights,

en ny opera av den legendariske kompositören Philip Glass och cirkuskompaniet Cirkus Cirkör, kommer att streamas live.

Circus Days and Nights, en nyskriven opera av den legendariske kompositören Philip Glass samt librettisterna David Henry Hwang och cirkusdirektören Tilde Björfors, är baserad på en diktsvit av den amerikanske poeten Robert Lax. Föreställningen, en samproduktion mellan Cirkus Cirkör och Malmö Opera, blir en aldrig tidigare upplevd fusion av cirkus och opera.
Circus Days and Nights sjungs på engelska med svenska eller engelska undertexter.
Amerikanen Philip Glass (född 31 jan 1937) är en av de mest inflytelserika kompositörerna inom den samtida musiken. Han har skrivit operor, symfonier och kammarmusik såväl som musik för film, teater och tv. Han är kanske mest känd för sin “Portrait trilogy” – de tre operorna “Einstein on the beach”, “Satyagraha” och “Akhnaten”. Hans inflytande på den samtida seriösa musiken är svår att överskatta. Han beskrivs ofta som minimalist, men föredrar själv att kalla sin musik “musik med repetativa strukturer”. 
“Jag har haft rättigheterna till dikterna i ungefär tio år men har inte lyckats komponera verket eftersom jag inte lyckats hitta min cirkus. När jag såg Tildes iscensättning av ‘Satyagraha’ slog det mig: Här är min cirkus!” berättar Philip Glass.
 scen medverkar sopranen Elin Rombo, känd bland annat för sin   tolkning av Eritea I Cavallis Eliogabalo   Opéra National de Paris  och för Nattens Drottning i Mozarts Trollflöjten  Staatsoper Berlin.  I höstas sjöng hon titelrollen I Rufus Wainwrights Callas-inspirerade Prina Donna  Kungliga Operan I Stockholm.  

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.