C´mon C´mon är en klockren dramafilm för cineaster

0

Joaquin Phoenix är vår tids Marlon Brando och Laurence Olivier. En karaktärsskådespelare av rang. Hans senaste film , är en humoristisk dramafilm med roadmoviekaraktär

Phoenix  spelar Johnny som jobbar som dokumentärreporter på en radiostation. Johhnys senaste projekt är att intervjua ungdomar om deras syn på framtiden.
Han bor i New York. Hans syster Viv (Gaby Hoffman) och hennes son Jessie
( Woody Norman) bor i Los Angeles. Hans svåger Paul ( Scott Mcnairy) brottas med en diagnos . Då han insjuknar måste systern tillfälligt bo hos honom och övertyga honom om att han behöver läggas in på sjukhus. Under tiden får Johnny ta hand om systerns son Jessie. Filmen påminner mycket i stilen om en tidig Wooody Allen film “Annie Hall” där Woody och Diane Keaton påminner om Johnny och Viv.
Filmens svartvita inramning ger även filmen en mer personlig och dokumentär touch. Jag gillar även att filmen utspelar sig i New York, LA och New Orleans.
Med en far som har autistiska drag och en mamma som har läst alla tillgängliga självhjälpsböcker så har Jesse fått en skarp iakttagelseförmåga och ett direkt sätt att samtala. Johnny blir plötsligt den intervjuade och har svårt för att svara på de knivskarpa frågor som Jesse ställer till honom.

Samspelet mellan Johnny och Jesse är sanslöst bra. Woody Norman har en otrolig timing när det gäller att säga sina repliker. 11 årige Woody Norman är ett nytt stjärnskott som varit med i en tv serie och några aktionsfilmer.
Gaby Hoffman som spelar Viv är också väldigt bra . Hon startade även som barnskådis. Hennes mest kända barnroll är väl i Sömnlös i Seattle där hon som 11 åring spelar Tom Hanks sons flickvän.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.