Den 1 september öppnar Victoriateatern för publik igen

0

 

Det var i november förra året som det senast var publik i salongen på Victoriateatern.

Med rigorösa smittskyddsåtgärder på plats kunde 50 personer per konsert njuta av, vad de kanske inte visste just då, den sista fysiska kulturupplevelsen de skulle komma att få ta del av på mycket lång tid.

Hela vårt samhälle som vi känner det har sedan ett och ett halvt års tid präglats av pandemin. Beslut har baserats på hur smittspridningen och världsläget sett ut, relationer har påverkats och våra liv har ändrats i grunden. Vi har arbetat hemifrån, kramats på distans, haft fler videosamtal än någonsin och lyssnat på konserter över livestream. Låt oss hoppas att detta snart är över.

Den 1 september är det äntligen premiär för höstsäsongen på Victoriateatern och publiken är åter välkommen till oss. Fortfarande är platserna mycket begränsade, men att alls få känna publikens närvaro och energi i salongen ska bli fantastiskt.

Till stor del består programmet av konserter och föreställningar som skulle ägt rum tidigare, men som på grund av pandemin fått skjutas fram. Det finns dock en hel del nytillkommet, som till exempel en av världens främsta saxofonister Joe Lovano och hans Trio Tapestry (17/9); årets Grammisvinnare Lena Jonsson Trio (21/10); Princes tidigare kompbasist, den otroligt funkiga Ida Nielsen och hennes Funkbots (23/10); Jag heter inte Fredrik, jag heter Marisol! en föreställning om att hela tiden leva vid gränsen mellan könen, att vara transvestit och leva med en känsla av evig kluvenhet (5-7/11). Malis kanske största stjärna på världsscenen Habib Koité och hans band Bamada (9/11) och dessutom kommer den colombianska singer-songwritern Marta Gómez tillbaka till oss (13/11) – för att bara nämna några!

Hela programmet finns listat nedan eller besök www.victoria.se för mer information

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.