Den klassiska Tivoli restaurangen “Färjekro” är nu äntligen återskapad

0

Restaurang Færgekroen, rivdes 2020 efter många års trogen tjänst på Tivoli .

Den återvänder nu i en ny och förbättrad version till Carstensens Have. Från och med lördagskvällen den 6 mars kommer 34 ton tunga element att lyftas med kran över staketet på en höjd av 15 meter och placeras vid Tivolisjön med millimeterprecision. Detta är en stor logistikuppgift som förväntas vara klar söndagen den 7 mars. Den inre banan av H.C. Andersens Boulevard vid Tivoli kommer att stängas av på grund av säkerhet i samband med att Färgekroen kommer att lyftas. Den stora kranen och barriären kommer att tas i drift på fredag, men själva lyften börjar på lördagen den 6 mars.

”Detta blir årets största logistikuppgift i Tivoli, där allt är tidsinställt och ordnat till minsta detalj. Det känns  bra att få tillbaka Færgekroen i Tivoli-Sjön, eftersom vi har saknat den väldigt mycket. Det kommer definitivt att bli en spektakulär syn när Færgekroen i 34 delar lyfts över staketet till Tivolisjön ”., säger:Torben Plank, presschef på Tivoli

Färjekrogen öppnar sina dörrar för gäster under årets sommarsäsong

Nu kommer byggnaden, som står färdig i Farum, att plockas isär och transporteras med lastbil till Köpenhamn. Här skall totalt 34 1 tons tunga element hissas över staketet med en kran till Tivoli och med millimeterprecision placeras vid Tivolisjön. Arbetet med lyftningen förväntas börja på lördag från 06:00 och arbetet kommer att vara klart på söndag. Eftersom det handlar om konstruktion kan tiden glida lite fram och tillbaka.
Färjevärdshuset, som ursprungligen byggdes 1934 och rivdes 2020, återvänder nu i en förbättrad version, men med samma utseende. Den välkända och flitigt fotograferade danska restaurangen med sitt kvarnhjul har byggts om i Farum. Tivoli öppnar den 27 mars fram till påsk .Færgekroen förväntas öppna i början av sommarsäsongen.

Färjevärdshuset har varit en del av Tivoli i över 80 år.
Färjevärdshuset, som är bland de mest fotograferade byggnaderna i Tivoli, byggdes 1934 som en del av festevenemanget “Fiskerlejet”. Med andra ord byggdes byggnaden för att stå en enda säsong, men 2020 – 86 år senare – fick Tivoli medge att den “tillfälliga” byggnaden var utsliten. Färjevärdshuset rivdes därför och ersätts därför med en ny visuellt identisk byggnad med fokus på t.ex. samtida energi- och eldkrav. Färjevärdshuset har återskapats i Farum av JCB-trädhantverkare och snickare

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.