13.9 C
Sweden
lördag, juli 23, 2022
More

  Latest Posts

  En Carneval som slår i taket på Wallmans

  Wallmans ligger inte på latsidan även om de har har hittat ett vinnande koncept.

  Alltid på jakt efter det allra bästa och mest underhållande. I år har artisterna vässat rösterna och tagit hjälp av det senaste inom digitala effekter för att få oss att klappa oss röda i handflatorna. Även årets artister spänner musklerna så vi sitter med ögon stora som tallrikar och bara gapar över hur hisnande skickliga de är.

  Vi hälsas välkomna med ett glas bubbel och ser fram emot en all inclusive fest där både gommen och skrattmusklerna skall få sitt. När vi satt oss ner serveras vi en spännande soppa med bland annat vit choklad.
  In på scenen kommer kvällen ciceron Abigail Collins som sitt alter ego Peggy Sued. En brittisk variant av Babsan som är fräck i munnen som en gammal sjöman. Publiken fnissar generat men efter ett par glas vitt innanför västen så viftas det vilt med servetterna.

  Årets första nummer “When we were young” är en tribute till när jag var ung för 50 år sedan då det spelades riktig musik, dvs Frankie Boy, Nat King Cole och Sammy Davis Jr.  Vi får följa ett äldre par när de går på bio och plötsligt förvandlas de på ett magiskt vis till tecknade figurer på ett lika underbart sätt som i klassikern Mary Poppins. Här visar verkligen Wallmans varför de efter 16 år fortfarande går i täten när det gäller Dinnershows.

  Sedan forsätter Carnevalen att strö glitter över den hänförda publiken med den multibegåvade sydafrikanen Daniel Rosenfeldt. Blott 30 år gammal är han både en rasande skicklig magiker och en imponerande musiker.  I ett snabbt tempo gäckar han publikum med flera olika hisnade trick med en kortlek.

  Jag märker till min glädje att regissören har jobbat hårt på att få bort svackorna  och det är ett bättre och jämnare tempo i årets föreställning.

  I numret “A Star is born” får vi höra nya förmågan William Stridfeldt från Sverige sjunga med en övertygande inlevelse. En imponerande kostymprakt och skickliga dansare gör numret till en riktig hit.

   Det är mer på gång men först får vi tid till att äta en god middag och pusta ut.

  PHILIPPE RENAUD från Canada och  SHANNON MAGUIRE från USA som utgör akrobatgruppen Pile au Face  utför ett hissnande akrobatnummer där de upphäver tyngdlagen med hjälp av “Elastiska gatlyktor” som böjer sig likt sädesax i vinden. Philippe lyckas med stor precision när han kommer farande på sin svajande lyktstolpe att plocka åt sig gittaristen hatt, när svajmasten är i botten och sätta den på sitt eget huvud när lyktstolpen är på väg upp igen. Han lyckas sedan sätta tillbaka hatten igen när lyktstolpen svänger ner igen. Vilket resulterar i rungande applåder. Shannon utför halsbrytande akrobatik i sin lyktstolpe där jag hela tiden sitter och håller tummarna för att hon inte skall tappa taget då hon enbart håller fast med händerna i stagen då lyktan far fram och tillbaka i full fart.

  Jag är mycket belåten över att teamet bakom Carneval har skurit ner på hårdrocken och istället  valt att hylla tre av mina favoritband :  Eurythmics Queen och popikonen Bruno Mars.

  Maten har aldrig varit godare. Artisterna , Dansarna,  Magikern och Akrobaterna håller världsklass.  För att showen skulle skjuta sig ut genom taket så fanns min favoritartist Benny Schuman på plats då Cirkusens vänner hade utnämnt honom till dess första hedersmedlem med en egen guldstol. Dessutom så hade jag en underbar kväll vid pressebordet då hade jag en legendarisk journalistkollega som bordsgranne. Gregers Dirckinck-Holmfeld som vid 87 års ålder fortfarande skriver sina recensioner fortare än vad jag gör. Sammantaget så skulle Wallmans få 6 stjärnor men i Sverige har vi bara 5. Bara så ni vet .

  JEAN MICHEL HELGASON är en av de starkast lysande stjärnorna i Wallmans ensemble

  Latest Posts

  Don't Miss

  Stay in touch

  To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

  En Carneval som slår i taket på WallmansMaten har aldrig varit godare. Artisterna , Dansarna,  Magikern och Akrobaterna håller världsklass. Sammantaget så skulle Wallmans få 6 stjärnor men i Sverige har vi bara 5. Bara så ni vet .