Fem Skånska Fotbollslag i Allsvenskan 2020

0
Foto : Reportagebyran.se copyright- reportagebyran

Skåne kommer sammanlagt att ha fem fotbollslag i dam- och herrallsvenskan nästa säsong.

Det innebär att det kommer att bjudas på fotbollsfest i flera skånska städer och ges ytterligare möjligheter för sporten att växa. Damlaget FC Rosengård ska försöka att försvara sitt SM-guld medan det mest framgångsrika herrlaget, Malmö FF, ska göra ett tredje försök att vinna mästartiteln.

Fem klubbar, i tre städer och en mindre ort kommer att arrangera allsvenska matcher nästa år och de flesta har siktet inställt högt.

Malmö FF (Malmö)

Himmelsblåa Malmö FF kämpade in i det sista för att försöka vinna SM-guld nummer 24. Trots den rekordlåga statistiken med 0,53 insläppa mål per match räckte det inte till och de förlorade titeln till Djurgården med 1 poäng. Andraplatsen innebär att de återigen kommer att ges chansen att spela ute i Europa. Målet är att ta sig till Champions League, som enligt oddset hos https://www.betfair.se/sport/football i år kommer att vinnas av Manchester City (3,25), men Europa League får räcka så länge. Hur som helst innebär det att både internationella och nationella lag kommer att spela på Swedbank Stadion 2020.

FC Rosengård (Malmö)

Rosengård blev Skånes mest framgångsrika lag i år! Malmö IP stod värd för flera spektakulära matcher och det var ett välförtjänt SM-guld. Nu väntar spel i Europa och klubben har reda påbörjat arbetet för att försäkra att de bästa spelarna stannar. De har redan förlängt kontrakten med landslagsspelarna Caroline Seger och Nathalie Björn, samt anfallaren Sanne Troelsgaard och mittfältaren Johanna Rytting Kaneryd.

HIF (Helsingborg)

Det har minst sagt varit ett turbulent första år i Allsvenskan för Helsingborgs IF. Efter ett antal tränarbyten slutade klubben på en tiondeplats under Olof Mellbergs ledning. Det innebär att det kommer fortsätta att spelas allsvenska matcher på Olympia nästa år, men frågan är hur laget kommer att se ut. Flera spelare sitter på utgående kontrakt och lån, skriver https://www.expressen.se/kvallsposten/. Markus Holgersson har valt att avsluta sin karriär helt och klubbens talangscout kommer att ha fullt upp i vinter.  

Kristianstads DFF (Kristianstad)

Kristianstadtjejerna hade en klart godkänd säsong. De slutade på en sjunde plats med resultatet nio segrar, sju förluster och sex oavgjorda matcher. Tränaren Elisabet ”Beta” Gunnarsdottir har däremot guld i sikte till nästa säsong. Klubben arbetar nämligen efter en vision, som kallas för just Vision 2020, som ska leda dem till vinst i Damallsvenskan, skriver https://sverigesradio.se/artikel.

Vittsjö GIK (Vittsjö)

Vittsjö GIK är ett bevis på att de allra bästa klubbarna inte kommer från storstäderna. Den lilla tätorten i Hässleholms kommun har en befolkning på knappt 1700 invånare men deras damlag var bara 3 poäng ifrån att spela i Champions League. Laget slutade på en tredjeplats i Damallsvenskan. 2020 är målet att ta sig ut i Europa, för att inte tala om att försöka vinna SM-guld för första gången. Matcherna kommer fortsätta att spelas på Vittsjö IP, som har kapacitet för 2500 åskådare.

De allsvenska ligorna drar igång igen i mars respektive april.

De exakta matchdatumen har ännu inte presenterats. Oavsett när de blir kommer kommer skåningar, som supportrar från andra lanskap, ha flera datum att boka in i kalendern.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.