Funny Girl är ett solsken i Corona mörkret

0

Jag fick äntligen chansen att få se den efterlängtade malmöversionen av Funny Girl, signerad Ronnie Danielsson under torsdagskvällen.

Det är inte ofta vi  kan se en musikal på Malmö Opera för 100 kr. Sanna Nielsen spelar huvudrollen i Funny Girl  som baseras på en riktig person Fanny Brice.
Funny Girl är en helaftonsfilm som innehåller allt som gör den till en succé. Bra musik , bra skådespelare och ett par hits.

Funny Girl innehåller två riktiga kioskvältare. People och Dont rain om my parad. Att det var Barbara Streisand som spelade huvudrollen i Funny Girl i tv versionen har gjort att People blivit en evergreen. En riktig hit med andra ord.

I Malmö versionen är hemligheten till att det blir en succé, att det är en Malmö version och inte en kopia av en uppsättning i Stockholm eller London.  Det är Funny Girl sedd genom Ronnie Danielssons magiska ögon.

Dessutom innehåller pjäsen tre av mina absoluta favoriter . Sanna Nielsen, Ann Louise Hansson och Johan Rabeus. Johan Rabeus är genial som styvfadern i Onskan och som Ivan Kreuger.  AnnLouse Hansson är i samma klass som Lill Babs.
Sedan som kronan på verket, Sanna Nielsen som bjuder på en helt underbar tolkning av Fanny Brice .

Fanny Brice kommer precis som Eliza Dolittle från “My Fair Lady”  från samhällets mer bedagade område. Hon har precis som Eliza lärt sig att uppträda som en lady.

Det är här Sandras talang lyser som starkast. Hennes personliga tolkning av Fanny Brice. Sanna har en tendens att tolka sitt artisteri genom sin största idol , Celine Dion.  En erhörd prestation , men i Funny Girl är det varken Barbra Streisand eller Celine Dion utan det är Sanna Nielsen till 100 % och det blir magiskt.

Att det här bara är Sannas andra musikal är svårt att fatta.

Jag rekommenderar verkligen ett besök i tv soffan med Funny Girl, då det var länge sedan jag hade så här kul för 100 kr

 

Här kan du testa om du kan se Funny Girl på din dator . Det är även en väldigt trevlig intervju med regissören och flera a v skådespelarna i musikalen. >>

REVIEW OVERVIEW
Funny girl - Ett solsken i Corona mörkret
Previous article17-åriga Malou Prytz släpper idag discopoplåten ”Tik Tok”
Next articleFortfarande 50 på Malmö Opera

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.