13.9 C
Sweden
tisdag, juli 26, 2022
More

  Latest Posts

  Galapremiär på nya James Bond filmen ”No time to die” i London

   

  Ordentligt försenad har den till slut premiär, den nya Bond-filmen ”NoTime to Die”. Daniel Craig gör sin femte och siste James Bond på vita duken.

  Tre gånger har den skjutits upp både på grund av Corona och problem i produktionen (ryktet säger att Daniel Craig skadade sig och att regissören trilskades). Men nu är det dags – den efterlängtade filmen har världspremiär den 28:e september på Royal Albert Hall i London, England och premiär den 30e september i 57 städer runtom i världen.

  I London satsas det ordentligt på premiären. Intäkterna från galakvällen kommer att skänkas till olika välgörenhetsorganisationer och man hyllar sjukvårdspersonal som arbetade under pandemin. Enligt brittisk press kommer både prins Charles och hertiginnan av Cornwall, samt hertigparet av Camebridge, att närvara på röda mattan tillsammans med filmens stjärnor. Daniel Craig som spelar James Bond för femte och sista gången får sällskap av filmens övriga huvudrollsinnehavare, bland andra Lashana Lynn, Rami Malek, Léa Seydoux, och Ana de Armas.

  BondSkådespelerskan Ana de Armas har en av huvudrollerna i nya Bond-filmen. Foto: MGM/SF

  I Sverige har filmen premiär den 30:e september, en vecka före premiären i USA. SF Studios, som distribuerar filmen i Sverige, släppte de första biljetterna den 15:e september och redan samma dag såldes närmare 17 700 biljetter. Det innebär att No Time do Die har slagit tidigare Bondfilmers försäljning för biljettsläppets första dag. Det blir en av de första filmerna Filmstaden visar efter att de rådande restriktionerna lyfts.

  Bond pensionerad

  I den 25e filmen om agent 007 har Bond dragit sig tillbaka och lever ett lugnt och stilla liv på Jamaica utan vapen. Men så kommer Bonds gamle kompis, CIA-agenten Felix, och vill ha hjälp. En tveksam Bond, antar vi, tar sig an uppdraget att rädda en kidnappad forskare. Uppdraget är dock farligare än förväntat, och leder snart till konfrontation med en skurk, (Rami Malek) beväpnad med farlig ny teknologi.

  Men kodnamnet 007 har Bond blivit av med – som pensionerad agent får han lämna tillbaka sitt nummer. Den nya agent 007 spelas av Lashana Lynch, en kvinna alltså. Det innebär inte att den nya Bond är en kvinna, Bond har helt enkelt fått en ny kvinnlig kollega. Om vi förstått det hela rätt bekämpar de i filmen skurkarna sida vid sida.

  BondLashana Lynn som den nya kvinnliga agenten 007. Foto: MGM/TT

  Som vanligt kör Bond snygga och snabba bilar (Austin Martin), klär sig med stil som ingen annan, (återigen är det Tom Ford som står för hans välskräddade kostymer), och Omega-klockan sitter stadigt på handleden. Det råder inte precis brist på varumärken som vill synas tillsammans med Bond.

  läs mer på Aftonbladet >>

  JamesBond007.se>>

  Latest Posts

  Don't Miss

  Stay in touch

  To be updated with all the latest news, offers and special announcements.