Gustaf & Viktor Norén släpper ny singel “Amerika

0
Gustaf Viktor Noren 2 Foto EA CZYZ

Bröderna Gustaf & Viktor Norén behöver väl ingen närmare presentation vid det här laget

Med gedigna karriärer i banden Mando Diao, Sugarplum Fairy & State Of Sound, och med förra årets debutalbum som brödraduo, har de gjort sig kända som två av Sveriges främsta musiker och artister.

Albumet ”Hymns To The Rising Sun” som släpptes i höstas, innehöll bla radiohitsen ”Rise Again”, ”Walk With You” och den finstämda ”Brother”, och med dessa framgångsrika låtar i bagaget gick de tidigare i år återigen in i studion för att påbörja arbetet med kommande ny musik. Ett första smakprov från detta blir låten ”Amerika” som släpps den 9 april.

Under arbetet med Amerika skrev vi parallellt samma historia från två helt olika perspektiv utan att vara medvetna om den andres infallsvinkel. När vi sedan satte ihop dessa texter till en formades en saga, en liten musikal på 4 minuter.
Amerika är en berättelse om ett livslångt sökande, en rastlöshet över vad som väntar i nästa rum men också en tilltagande insikt om att det rummet kanske är en illusion. Och samtidigt en historia om förlust, längtan och sorg.

Med ”Amerika” fortsätter bröderna det lyckade samarbetet med den hyllade låtskrivaren och producenten Björn Olsson.

“Amerika” släpps på RMV Grammofon, lyssna här på Spotify.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.