13.9 C
Sweden
fredag, juli 22, 2022
More

  Latest Posts

  Inbyte av kameror populärt när julhandelns begagnatmarknad växer

  Efterfrågan på begagnad fotoutrustning ökar i julhandeln.

  En allmän trend kring återbruk i samhället i kombination med fotoentusiastens jakt på unika exemplar är en förklaring. – Inte minst objektiv behåller sin funktionalitet länge om man tar hand om dem och därför passar de utmärkt för återanvändning. Det är den perfekta julklappen, säger Stefan Sjöberg, ansvarig för inbyte på CyberPhoto. CyberPhoto har erbjudit inbyte av kameror och annan fotoutrustning i fem år. Det är en möjlighet som blivit allt mer populär. Idag vänder sig entusiaster och vanliga kunder till företaget i jakt på både kamerafynd och kvalitetsprodukter till ett bra pris.

  – Vi märkte tydligt att det fanns behov kring det här. Idag arbetar fem personer hos oss med inbyte. Vi besiktar utrustningen och går noga igenom alla detaljer för att sedan kunna sälja den vidare med sex månaders garanti. Våra kunder ska känna sig trygga med kvaliteten på våra produkter, oavsett om de köper nytt eller begagnat, säger Stefan Sjöberg, ansvarig för inbytesavdelningen på CyberPhoto.

  Nödvändigt att tänka i kretslopp

  Det har alltid funnits en marknad för att köpa och sälja begagnade kameror. Men den senaste tidens generella trend kring återbruk, som i år kröntes med att det återvunna plagget utsågs till årets julklapp, har gjort att efterfrågan på begagnad fotoutrustning har växt även utanför entusiasternas kretsar.

  – Intresset ökar ständigt. Vi känner att det är helt nödvändigt att erbjuda den här möjligheten. Alla tjänar på att komma bort från slit- och slängmentaliteten och istället komma närmre ett kretsloppstänkande. Fotoprodukter och inte minst objektiv fungerar alldeles utmärkt att återanvändas, speciellt om man tar väl hand om dem. Det är egentligen den perfekta julklappen som man kan glädjas åt om och om igen, säger Stefan Sjöberg

  Latest Posts

  Don't Miss

  Stay in touch

  To be updated with all the latest news, offers and special announcements.